Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Θ. Γιαρμενίτης: Αυτή την κρίσιμη στιγμή τα φαρμακεία μπορούν να στηρίξουν τον κλάδο των καλλυντικών

12/2/2021 2:51:41 μμ
Επιστολή του προέδρου του ΠΣΒΑΚ με αφορμή το νέο lockdown
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αν και το τίμημα του νέου lockdown είναι βαρύ για τον κλάδο των εταιρειών καλλυντικών και αρωμάτων, το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων, Θόδωρος Γιαρμενίτης, αφήνει να φανεί πως η αγορά θα αντέξει με τη σημαντική βοήθεια που παρέχουν τα ανοικτά φαρμακεία, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα σούπερ μάρκετ.

Στην επιστολή του αναφέρει:
«Τα νέα μέτρα από τις 11 Φεβρουαρίου 2021 δοκιμάζουν την υπομονή όλων μας. Το κόστος είναι βαρύ και η αγορά ξέμεινε και πάλι από οξυγόνο και οι άνθρωποι μας από ψυχική υγεία.
Όμως τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι πιο επικίνδυνο από τον κορονοϊό και οι οριζόντιες απαγορεύσεις έχουν νόημα αυτή την ώρα περισσότερο από ποτέ. 
Το δίμηνο που ακολουθεί είναι όντως το άνοιγμα της σήραγγας του τέλους της Covid-19. Είχαμε προβλέψει ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο για το 2021. Τώρα είναι ένα πεντάμηνο λόγω της επιδείνωσης.

Ο κλάδος μας έχει ανταύγειες αισιοδοξίας λόγων των φαρμακείων, των Super Markets και του e-commerce. Βέβαια έχει πληγεί το φυσικό κατάστημα και οι υπηρεσίες.

Εμείς όλοι έχουμε διευκολύνει τη λιανική με ρυθμιστικές κινήσεις. Στόχος μας πρέπει να είναι οι εξαγωγές και οι συνεργασίες με ξένους οίκους ανά την υφήλιο.

Το brand name του Ελληνικού Καλλυντικού είναι δυνατό. Το κράτος μας δυστυχώς είναι αδύνατο και μας λείπει η ραχοκοκαλιά για ένα 50% κούρεμα οφειλών. Οι φορείς το προτείνουν.

Τέλος, το "ακορντεόν" είναι καλύτερο από το καθόλου. Καθώς μικρός τζίρος είναι καλύτερος από τον καθόλου τζίρο.

Αγαπητά μέλη,
Οι εταιρείες-μέλη μας είναι ο καθρέπτης της αγοράς των καλλυντικών στη χώρα μας και είναι η εγγύηση για να συνεχίσουμε. Έχουμε κατορθώσει να είναι πολυποίκιλες με όλα τα δίκτυα αγοράς και δίνουμε μεγάλη σημασία και στα Συνδεδεμένα μέλη μας που πλαισιώνουν τα θέλω μας σε όλα τα επίπεδα των αναγκών μας. Το ίδιο και οι επιστήμονες στελέχη των εταιρειών-μελών μας που ανταποκρίνονται πλήρως στα Ευρωπαϊκά θέματα και στην συνεργασία με τον ΕΟΦ, το Γενικό Χημείο του Κράτους και τώρα στα περιβαλλοντικά θέματα που θα μας απασχολήσουν συντόμως.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου είμαστε αισιόδοξοι».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου