Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

89 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δύο ογκολογικών φαρμάκων της Demo

19/3/2023 7:50:44 μμ
Τα ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 89 εκατ. ευρώ ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή, για επενδύσεις της φαρμακοβιομηχανίας «DEMO Α.Β.Ε.Ε.».

Οι εν λόγω επενδύσεις πρόκειται να υλοποιηθούν στους βιομηχανικούς χώρους της εταιρείας στο Κρυονέρι, στον 'Αγιο Στέφανο (που θα κατασκευαστεί) και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Η πρώτη αφορά το επενδυτικό σχέδιο «βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-01 ως βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». 

Πρόκειται για την έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα εύρος καρκινικών νόσων.
Η δεύτερη αφορά τη «βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-02 ως βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». 

Αυτή η υλοποίηση θα οδηγήσει στην έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου ελληνικού βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Οι νέες στρατηγικές επενδύσεις που εγκρίναμε αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας, ενισχύουν την εξαγωγική μας δραστηριότητα, ενώ δημιουργούν και πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για τον κλάδο του φαρμάκου. Κρίνονται δε αναγκαίες σε συνέχεια των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην εισαγωγή πρώτων υλών κατά την πρόσφατη υγειονομική κρίση και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις
Αυτό και οι ελλείψεις φαρμάκων οδηγεί τους Γερμανούς φαρμακοποιούς σε απεργιακές κινητοποιήσεις


Σχετικά άρθρα

Τεράστιο το χάσμα σε Ανατολή και Δύση για το έργο και την αξία της φαρμακοβιομηχανίας
Έκθεση της Edelman σε 13.000 ερωτηθέντες και 13 χώρες
H MSD δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα
Οι δράσεις της αποτυπώνονται στο ESG Brochure 2022
Πότε μπορεί μια διαφήμιση να αποτύχει;
H Jenni Romaniuk απαντά στο How Brands Grow την Πέμπτη 15 Ιουνίου