Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


89 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δύο ογκολογικών φαρμάκων της Demo

19/3/2023 7:50:44 μμ
Τα ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 89 εκατ. ευρώ ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή, για επενδύσεις της φαρμακοβιομηχανίας «DEMO Α.Β.Ε.Ε.».

Οι εν λόγω επενδύσεις πρόκειται να υλοποιηθούν στους βιομηχανικούς χώρους της εταιρείας στο Κρυονέρι, στον 'Αγιο Στέφανο (που θα κατασκευαστεί) και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Η πρώτη αφορά το επενδυτικό σχέδιο «βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-01 ως βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». 

Πρόκειται για την έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα εύρος καρκινικών νόσων.
Η δεύτερη αφορά τη «βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-02 ως βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». 

Αυτή η υλοποίηση θα οδηγήσει στην έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου ελληνικού βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Οι νέες στρατηγικές επενδύσεις που εγκρίναμε αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας, ενισχύουν την εξαγωγική μας δραστηριότητα, ενώ δημιουργούν και πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για τον κλάδο του φαρμάκου. Κρίνονται δε αναγκαίες σε συνέχεια των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην εισαγωγή πρώτων υλών κατά την πρόσφατη υγειονομική κρίση και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν διπλάσια η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα
Η ΔΟΕ παρέχει μεταπτυχιακό στην Αθλητική Φαρμακευτική






Σχετικά άρθρα

Τα GLP-1 εκτοξεύουν τα κέρδη των βασικών παικτών της αγοράς
Novo Nordisk & Lilly αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για το σύνολο του έτους
«Κάλτσες στην παραλία;»
Δεν είναι στυλ, είναι η νέα digital καμπάνια της Dr. Scholl’s από το SPC
Η ELPEN στο REBRAIN GREECE 2026 στο Μόναχο
Ενισχύει τη σύνδεσή της με τους Έλληνες επαγγελματίες στη Γερμανία
ALTHEXIS: Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα για το σύγχρονο φαρμακείο
Τον Φεβρουάριο, ήταν ένα προϊόν. Τώρα έχει γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο.