Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


8 ιδιώτες διεκδικούν άδεια φαρμακείου!

30/9/2016 4:06:26 μμ
Δεν είναι φαρμακοποιοί ούτε ασχολούνται με συναφή επαγγέλματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



8 ιδιώτες οι οποίοι δεν είναι φαρμακοποιοί ούτε έχουν σχέση με συναφή επαγγέλματα έχουν εκδηλώσει, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται το site www.iatronet.gr, σε πανελλαδικό επίπεδο ενδιαφέρον απόκτησης φαρμακείου το πρώτο εξάμηνο του έτους- και μάλιστα λίγο μετά την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ. Οι νέες κυβερνητικές αποφάσεις, όπως λέγεται από τον χώρο των φαρμακοποιών, με τις "κατάλληλες" κυβερνητικές παρεμβάσεις που έγιναν διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την είσοδο «επίδοξων» παικτών στο χώρο.


Το ενδιαφέρον των 8 ιδιωτών έχει προκαλέσει όπως είναι και το αναμενόμενο αναστάτωση στους κόλπους των φαρμακοποιών, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της ευνοεί την άλωση του κλάδου, τη στιγμή μάλιστα που έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η απελευθέρωση στα φαρμακεία δεν διευκόλυνε ούτε την προσβασιμότητα, ούτε μείωσε τις τιμές.


Το θέμα, ως γνωστόν, έχει φθάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο οποίος στις 28 Ιουνίου κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ΚΥΑ με αριθμό Γ5(β)/ΓΠ οικ 36277 «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – ίδρυση φαρμακείου. Το σκεπτικό της αίτησης ακύρωσης είναι να κλείσει ο δρόμος για τη δραστηριοποίηση επιχειρηματιών και φαρμακευτικών εταιρειών στα φαρμακεία και να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Υγείας με τις οποίες απελευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού και μπορούν να ανοίγουν πλέον φαρμακεία ιδιώτες πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη φαρμακοποιοί).


Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, θεωρώντας ότι το θέμα είναι μείζον έχει ορίσει δικάσιμο στις 7 Οκτωβρίου.

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Για τη χορήγηση ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε χρήστες CGM






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών