Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


8/6: Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

4/6/2013 9:56:30 πμ
Κύριο θέμα: η Εγκύκλιος του Ε.Ο.Φ. περί υποχρέωσης υποβολής στοιχείων από τις φαρμακαποθήκες για την εγχώρια διακίνηση φαρμάκων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

 

Το Σάββατο 08/06/2013 έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων με κύριο θέμα την Εγκύκλιο του Ε.Ο.Φ. περί υποχρέωσης υποβολής στοιχείων από τις φαρμακαποθήκες για την εγχώρια διακίνηση φαρμάκων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Συλλόγου κατόρθωσε να αναβάλει την έναρξη ισχύος της ανωτέρω εγκυκλίου πετυχαίνοντας μάλιστα και τη μη αναγραφή της παρτίδας και τη μη υποβολή ανά πελάτη των στοιχείων.

Όμως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα άλλη αναβολή και όλες οι φαρμακαποθήκες υποχρεούνται να εφαρμόσουν τη νέα εγκύκλιο του Ε.Ο.Φ.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει προτείνει στα μέλη του την υποβολή των στοιχείων σε συνεργασία με την IMS, με την οποία έχει έλθει σε συμφωνία. Στη συνέλευση θα υπάρχει σχετική ενημέρωση ενώ θα πρέπει να αποφασιστεί αν τελικά οι φαρμακαποθήκες θα δίνουν τα στοιχεία στον Ε.Ο.Φ. σε συνεργασία με την IMS, όπως πρότεινε το Δ.Σ., είτε θα τα δίνει χωριστά κάθε φαρμακαποθήκη με δικό της πρόγραμμα.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024
Για πολλοστή φορά η Ομοσπονδία στρέφεται εναντίον των φαρμακοποιών, υποστηρίζει ο Σύλλογος






Σχετικά άρθρα

Φαρμακείο στα δικαστήρια των ΗΠΑ εναντίον Eli Lilly & Novo Nordisk
Τις κατηγορεί για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
PEIFASYN Academy: Το πρώτο live webinar της χρονιάς για τη βιταμίνη D
Ένα σημαντικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα φαρμακεία όλης της χώρας
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων