Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

68 χιλιάδες άνθρωποι το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο στην Ελλάδα

6/2/2022 3:42:22 μμ
Στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποκαλύπτει ότι οι αριθμοί των νέων περιπτώσεων καρκίνου και των σχετικών θανάτων στην Ελλάδα ετησίως είναι ανησυχητικοί και καλεί όλους τους πολίτες αλλά και την Πολιτεία να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα της.

Ειδικότερα αναφέρει πως, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται στην Ελλάδα 68 χιλιάδες νέα περιστατικά, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται στους 33 χιλιάδες. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ασθενείς που επιζούν μετά την εμφάνιση της νόσου για αρκετά, έως πάρα πολλά, χρόνια. 

Η Εταιρεία επισημαίνει τη σημασία της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, αλλά και των σύγχρονων θεραπευτικών αγωγών που έχουν βελτιώσει αισθητά την ποιότητα και ποσότητα της ζωής των ασθενών.

Ωστόσο τονίζει ότι το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας, οι ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση καθώς και η θεραπεία σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Χρειάζεται επίσης την «Τα καινοτόμα διαγνωστικά μας συνεισφέρουν σε έναν τομέα με ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό σύστημα υγείας» στον αντικαρκινικό αγώνα και τη χάραξη και πιστή εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών από το κράτος.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει πρωτοστατήσει στον αντικαρκινικό αγώνα με την εντατική ενημέρωση των πολιτών, την πίεση για την αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος, την εφαρμογή του προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης με κινητές μονάδες, τη λειτουργία Κέντρων Υποστήριξης, ξενώνων κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου






Σχετικά άρθρα

«Γίνε φίλος με τον Λύκο»
Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου
Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση