Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

5o ΣΦΕΕ Executive Briefing με επίκεντρο το επενδυτικό clawback

13/12/2022 5:39:17 πμ
Με τη συμμετοχή του Διοικητή ΤΑΑ, Νίκου Μαντζούφα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από αριστερά: Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Δευθυντής ΣΦΕΕ / Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Υπηρεσίας Συντονισμού του ΤΑΑ / Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του ΣΦΕΕ με τον Νίκο Μαντζούφα, Διοικητή της Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με κεντρικό θέμα την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα της υγείας και του φαρμάκου. 

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της περαιτέρω βελτίωσης του πλαισίου του επενδυτικού clawback, το οποίο πέραν από την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, δύναται με την ενίσχυση των επενδύσεων σε Έρευνα & Ανάπτυξη να διασφαλίζει καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες στον Έλληνα ασθενή, ενώ παράλληλα καθιστά την Ελλάδα πόλο έλξης επενδύσεων στον τομέα της υγείας.  

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η περαιτέρω ψηφιοποίηση της υγείας και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων. H εκδήλωση αποτέλεσε το 5ο Executive Briefing του ΣΦΕΕ, που καθιερώνει μέσω των συναντήσεων αυτών μια σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της Κυβέρνησης και τους φορείς που σχετίζονται με το χώρο του φαρμάκου της Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit






Σχετικά άρθρα

K. Patel (Roche Hellas): Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για επενδύσεις στις βιοεπιστήμες
Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.
Τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Γαλανόπουλο
Από τον Όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Kenvue: Δημοσιεύει τη δεύτερη ετήσια έκθεση «Healthy Lives Mission»
Αναδεικνύει τη μείωση των εκπομπών και την ανάπτυξη πιο βιώσιμων καινοτομιών στα προϊόντα της
Για 10η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Με θέμα: «Recognizing Excellence in Innovation, Digital Health & Investment»