Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


50 πρωτοβουλίες για την καλύτερη απορρόφηση των φοιτητών Φαρμακευτικής

27/1/2025 3:43:50 μμ
Στη νέα έκθεση από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα έκθεση από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, παρουσιάζει απόψεις και πρωτοβουλίες σχετικά με την έρευνα στις φαρμακευτικές επιστήμες και τη μεταπτυχιακή κατάρτιση των φοιτητών Φαρμακευτικής. 


Η έκθεση παρουσιάζει τις απόψεις 24 ειδικών αλλά και 50 πρωτοβουλίες από όλο τον κόσμο που έχουν οδηγήσει τεκμηριωμένα στη βελτίωση της ποιότητας της έρευνας και στην απορρόφηση των φοιτητών Φαρμακευτικής τόσο σε μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και στο επάγγελμα. Μέσω αυτών αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία που έχουν οι συνεργασίες μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των εμπλεκόμενων φορέων, η ενίσχυση της ερευνητικής κουλτούρας, καθώς και η ανάγκη προσαρμογής στις αναδυόμενες παγκόσμιες τάσεις στη Φαρμακευτική. 


Όραμα της FIP είναι η δίκαιη πρόσβαση και ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης των φαρμακοποιών ώστε να εξελιχθεί η φαρμακευτική πρακτική και επιστήμη και συνεπώς να βελτιωθεί η παγκόσμια υγεία μέσα στην επόμενη 10ετία, αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και τη βελτίωση του εγγραμματισμού υγείας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Θα πληρώσουν 4 εκατ. ευρώ για τη μετάβαση στο HMVS
Αιχμές του Απ. Βαλτά κατά της φαρμακοβιομηχανίας
Οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη των 20 φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη στελέχωση των φαρμακείων του
Σοβαρές ελλείψεις αντιψυχωσικών αντιμετωπίζει η Γαλλία
Λόγω προβλημάτων στην παραγωγή από τη Pharmathen, αναφέρει ο Γαλλικός Οργανισμός Φαρμάκων
Νέο περιουσιακό στοιχείο αποκτά ο ΠΦΣ
Στην κυριότητά του και ο 3ος όροφος του κτιρίου στην Πειραιώς 134