Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Δύο Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο
Ο συνδυασμός σπουδών και πρωταθλητισμού δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πρόκρισή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου
Eli Lilly: Το παγκόσμιο μήνυμα που στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
"Δεν είμαστε υγιείς, αλλά μπορούμε να γίνουμε"

4,8 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους φαρμακοποιούς

19/1/2021 9:54:18 πμ
Έρχονται από το κούρεμα του PSI και θα αξιοποιηθούν υπέρ των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια γενναιόδωρη επιστροφή φόρου εξασφάλισε ο ΠΦΣ από τα διαθέσιμα κεφάλαιά του που είχαν υποστεί κούρεμα λόγω του PSI το 2011, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικών ενεργειών του Συλλόγου, στις 26.10.2020 έλαβε το ποσό των 4.391.499,96 ευρώ και πριν από 15 ημέρες το ποσό των 370.680,09 ευρώ (από πρόσθετες τροποποιητικές δηλώσεις των ετών 2015 και 2016), φτάνοντας συνολικά τα 4.829.511,72 ευρώ.
Επιπλέον, μέχρι το 2041 θα αφαιρείται από τους τόκους που λαμβάνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος το 1/30 του PSI (ήτοι 2.770.135,47 ευρώ) με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα του ΠΦΣ άρα και ο φόρος που θα καλείται να καταβάλει κάθε χρόνο.

Η διοίκηση του Συλλόγου διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι τα χρήματα αυτά (που αποτελούν ούτως ή άλλως περιουσία όλου του κλάδου) θα αξιοποιηθούν άμεσα προς όφελος όλων των φαρμακοποιών της χώρας, ανταποδοτικά. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος: «Δεδομένου ότι το 80% των χρημάτων αυτών κατατίθενται στο λογαριασμό που τηρείται για το ΚΑΕΦ, θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται κάθε χρόνο στους φαρμακοποιούς που αποχωρούν από το επάγγελμα. Επίσης, το υπόλοιπο 20% που κατατίθεται στο λογαριασμό του ΠΦΣ, θα διατεθεί σε δράσεις που θα ενισχύσουν και θα προστατέψουν τον φαρμακοποιό και οι οποίες θα αποφασιστούν και θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Μεταξύ αυτών που διατίθεται ο ΠΦΣ να καλύψει οικονομικά είναι:
• Χρηματοδότηση σημαντικού μέρους του κόστους της διαδικασίας συλλογής των αποβλήτων από τα φαρμακεία.
• Οικονομική στήριξη των Φαρμακευτικών Συλλόγων για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων προς όφελος των φαρμακοποιών – μελών τους. 

Ο ΠΦΣ θα καλύψει μέρος του κόστους για την ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης των φαρμακοποιών 

Ο ΠΦΣ ξεκινά άμεσα τη διαδικασία υλοποίησης Ασφαλιστικής Κάλυψης Αστικής Ευθύνης καθώς και Ασφαλιστικής Κάλυψης Περιουσίας του φαρμακείου. Ο Σύλλογος θα χρηματοδοτήσει σημαντικό μέρος του κόστους των ασφαλίστρων. Η διοίκηση του Συλλόγου αναφέρει τέλος ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του ΠΦΣ και την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών προς τους φαρμακοποιούς και δηλώνει ότι καθημερινά στέκεται δίπλα στα μέλη του με ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλα τα τα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που αφορούν στο επάγγελμα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία συνιστά στο κοινό να ζητά τη συμβουλή του φαρμακοποιού
Για 4η χρονιά επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτόμες δράσεις των προϊόντων φαρμακείου


Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Κατείχαν το 22,4% της αγοράς των καλλυντικών το 2020
Έρχονται δεύτερα μετά την ευρεία διανομή και τα monobrands, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη
Ν. Φουτούλης: 1η Αυγούστου ανοίγει το φαρμακείο στο Καστελόριζο
Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου
ΦΣΑ: Καλεί όλα τα μέλη του  να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο διαδικτυακά