Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


411 δισ. δολάρια μας κοστίζουν οι οφθαλμολογικές παθήσεις

15/10/2023 7:17:12 μμ
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. 2,2 δισ. άνθρωποι αντιμετωπίζουν διαταραχές όρασης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, η Διεθνής Επιτροπή για την Πρόληψη κατά της Τύφλωσης και ο Π.Ο.Υ. αναφέρουν πως τουλάχιστον 2,2 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, από τους οποίους σε τουλάχιστον 1 δισ. η διαταραχή της όρασης θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Η απώλεια όρασης μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών, ωστόσο τα περισσότερα άτομα με προβλήματα όρασης και τύφλωση είναι ηλικίας άνω των 50 ετών. 


Αξίζει να αναφερθεί πως οι κύριες αιτίες διαταραχής της όρασης και τύφλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τα διαθλαστικά σφάλματα (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός) και ο καταρράκτης, ενώ μόνο το 36% των ατόμων με προβλήματα μακρινής όρασης εξαιτίας διαθλαστικού σφάλματος και μόλις το 17% των ατόμων με προβλήματα όρασης εξαιτίας του καταρράκτη, έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη παρέμβαση αντιμετώπισης. Εκτιμάται πως η ετήσια παγκόσμια οικονομική επιβάρυνση εξαιτίας της εξασθένισης ή της απώλειας όρασης των συνανθρώπων μας είναι 411 δισ. δολάρια.


Με την πρόληψη να είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για μια σειρά από οφθαλμικές παθήσεις όπως το γλαύκωμα, οι αμφιβληστροειδοπάθειες, η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ο καταρράκτης, ο κερατόκωνος κ.ά., στη χώρα μας οι περισσότεροι σπεύδουν στον οφθαλμίατρο μόνο όταν η όρασή τους έχει μειωθεί σημαντικά. Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης είναι μια ημέρα συνειδητοποίησης της σημαντικότητας της πολυτιμότερης των αισθήσεων και το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στηρίζει σταθερά αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια με στοχευμένα προγράμματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"