Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


4 ώρες αναμονή για να εκτυπωθεί μια συνταγή

9/10/2013 3:27:22 μμ
Αφάνταστη η ταλαιπωρία για ένα φάρμακο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 


Καταρρέει διαρκώς τις τελευταίες δέκα ημέρες το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με αποτέλεσμα να εξωθούνται σε ακραίες συμπεριφορές οι γιατροί και οι ασθενείς τους.


Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΙΣΑ «τις τελευταίες δέκα ημέρες το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπολειτουργεί. Υπάρχουν καθυστερήσεις, οι οποίες φθάνουν τις 3 και 4 ώρες με αποτέλεσμα τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, η οποία πολλές φορές καταλήγει σε διαπληκτισμό ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε ήδη επισημάνει ότι το σύστημα δεν ήταν έτοιμο να δεχθεί και να υποστηρίξει την προσθήκη νέων προγραμμάτων, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν θα πρέπει οι οποιεσδήποτε αλλαγές να λαμβάνουν χώρα στις αρχές του μήνα. Καθιστούμε υπεύθυνη την Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και καθιστούν για μια ακόμα φορά τον γιατρό υπόλογο απέναντι στον ασθενή, χωρίς καμία δική του ευθύνη.


Αναμένουμε την άμεση αποκατάσταση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς και εξηγήσεις της Διοίκησης για τα προαναφερθέντα» επισημαίνεται στο έγγραφο των γιατρών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο