Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


4 επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ

20/5/2016 3:53:48 μμ
Δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τα προϊόντα 3RD DEGREE, BLACK GOLD X ADVANCED, BLACK LABEL X, SUPER HERBS, τα οποία κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής στις ΗΠΑ, περιέχουν τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες Sibutramine και Sildenafil.


Αυτές οι ουσίες μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία του χρήστη, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών των ΗΠΑ.


Τα προϊόντα, τα οποία δεν έχουν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ, επομένως δεν κυκλοφορούν σε φαρμακεία ή άλλα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, είναι πιθανόν να διακινούνται σε καταναλωτές στη χώρα μας είτε μέσω διαδικτύου είτε με προμήθεια κατά την διάρκεια ταξιδιού σε χώρες των ΗΠΑ.


Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν, άμεσα, τον ΕΟΦ, ο οποίος επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Η Olonea δίπλα στις ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής της






Σχετικά άρθρα

Intermed: Νέα δεδομένα για την τιβολόνη
Παρουσιάστηκαν στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης
To πρώτο κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης και της Covid-19 εγκρίνεται στην Ε.Ε.
Μαζί με άλλα 11 νέα φάρμακα που συνιστά ο ΕΜΑ
Σοβαρό ποιοτικό ελάττωμα σε προγεμισμένες σύριγγες του fondaparinux sodium
Ενημέρωση από τη Viatris, τον ΕΜΑ και τον ΕΟΦ
Challenge στα social media με υπερδοσολογία παρακεταμόλης
Αρμόδιοι στην Ευρώπη «φωνάζουν» για τους κινδύνους