Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


39,45 εκατ. ευρώ τον χρόνο εξοικονομούν οι υπηρεσίες εμβολιασμού στα φαρμακεία

12/5/2025 9:02:47 μμ
Αρκεί να εφαρμοστούν ευρέως
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι υπηρεσίες εμβολιασμού στα φαρμακεία ενισχύουν την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια και βελτιώνουν τα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία, ενώ εξοικονομούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τη μείωση των νοσηλειών και επισκέψεων στα ΕΣΥ, σύμφωνα με μια νέα έκθεση (εδώ) της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) που συνοδεύεται και από ένα συνοπτικό infographic (εδώ).


Σύμφωνα με την έκθεση, μετα-ανάλυση έδειξε ότι οι παρεμβάσεις των φαρμακοποιών βελτίωσαν τα ποσοστά εμβολιασμού έως και 51%, ενώ στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση από τη μείωση των νοσηλειών ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, καθώς κάθε περίοδο γρίπης προλαμβάνονται 11,9 εκατ. περιστατικά. Για την Ε.Ε. εκτιμάται ότι οι εμβολιασμοί εντός των φαρμακείων, αν εφαρμόζονταν ευρέως, θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 39,45 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τη μείωση των επισκέψεων σε άλλες δομές ΠΦΥ.


Παράλληλα η έκθεση παρουσιάζει θέματα όπως είναι τα διαθέσιμα μοντέλα χρηματοδότησης και αποζημίωσης της υπηρεσίας και τα εμπόδια στην εφαρμογή της, ενώ case studies από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κόστα Ρίκα, την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ δίνουν «μαθήματα» για το πώς να εφαρμόσουν με επιτυχία τέτοιες υπηρεσίες και σε άλλες χώρες, με πρακτικές πληροφορίες για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναλυτικό ρεπορτάζ με απόψεις φαρμακοποιών από όλη την Επικράτεια
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ






Σχετικά άρθρα

Διάθεση ΦΥΚ: Πού διαφωνούν και πού συμφωνούν οι φαρμακοποιοί στη νέα υπηρεσία
Αναλυτικό ρεπορτάζ με απόψεις φαρμακοποιών από όλη την Επικράτεια
Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών