Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


385 χιλιάδες πολίτες αυτές τις 2 εργάσιμες ημέρες στα φαρμακεία

9/4/2021 8:34:40 πμ
Είναι οι μαθητές και οι καθηγητές λυκείου που λαμβάνουν τα self test
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αύξηση της επισκεψιμότητας δέχονται αυτές τις ημέρες τα φαρμακεία όλης της χώρας για τη δωρεάν χορήγηση των self tests σε μαθητές και καθηγητές. 
 Εντωμεταξύ παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα από φαρμακοποιούς, όπως:
  • Τι θα απαντούν στους πολίτες σε περίπτωση αστοχίας των τεστ;
  • Πού θα πρέπει να απορριφθούν τα θετικά με Covid-19 τεστ;
  • Όταν επιτραπεί η διάθεση των τεστ σε περισσότερους επαγγελματίες, πόσες εργατοώρες τελικά θα πρέπει να διαθέσουν οι φαρμακοποιοί για τη συσκευασία τους; 
Μιλώντας πάντως στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Α. Βαλτάς εξήρε την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φαρμακοποιοί για την επιτυχία του εγχειρήματος, λέγοντας πως τις επόμενες ημέρες 380 χιλιάδες πολίτες (μαθητές λυκείου, καθηγητές) θα επισκεφθούν τα φαρμακεία προκειμένου να παραλάβουν τα 2 τεστ που προβλέπονται -1 για την επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα και 1 για την Πέμπτη- ώστε να ανοίξει σταδιακά η εκπαίδευση. Μετά την Πέμπτη αναμένεται προοδευτικά να ανοίγουν και άλλα ΑΜΚΑ, ώστε και άλλες επαγγελματικές ομάδες να επιστρέψουν στις εργασίες τους. 

Λύνονται τα όποια προβλήματα στην προμήθεια των εμβολίων

Έχουν σταλεί  όλες οι προβλεπόμενες οδηγίες στα φαρμακεία για την απρόσκοπτη διάθεση των τεστ, ενώ όπως έγινε γνωστό κατά την περίπτωση που η φαρμακαποθήκη από την οποία φαίνεται να έλαβαν τα φαρμακεία την προκαθορισμένη ποσότητα self tests δεν συμπίπτει με αυτήν από την οποία πραγματικά τα έλαβαν, θα πρέπει παρόλα αυτά να επιλέξουν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ. Η διόρθωση της πληροφορίας της φαρμακαποθήκης θα εμφανιστεί στο σύστημα με την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής από τις φαρμακαποθήκες.

Πολλές οι εργατοώρες που χάνονται 

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πέλλας, Πάνος Ζαρογουλίδης δημοσίευσε χθες έναν κατά προσέγγιση χρόνο που απαιτείται να διαθέσει ο φαρμακοποιός για τη «συναρμολόγηση» ενός κιτ που θα περιέχει όλα τα απαιτούμενα για τη διενέργεια του τεστ στο σπίτι από τους πολίτες. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «αν υποθέσουμε ότι είναι 10.000.000 τα τεστ που θέλουν να παραδώσουμε, είναι περίπου 925 τεστ ανά φαρμακείο επί 10 λεπτά το καθένα να μας πάρει, είναι 9250 λεπτά δηλαδή 154 εργατοώρες δηλαδή 19,27 μεροκάματα τζάμπα με τα έξοδα συσκευασίας του φαρμακείου! Πού τα είδατε γραμμένα ως πρακτική όλα αυτά επιστήμονές μου;», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Αυξάνεται η ζήτηση για τα rapid test

Τις τελευταίες ημέρες, όπως ανέφερε ο Α. Βαλτάς καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για την αγορά από τα φαρμακεία των rapid test, τα οποία πωλούνται σε ατομικές συσκευασίες. Οι τιμές αυτών των τεστ στα ελληνικά φαρμακεία κυμαίνονται από 5,5 έως 8 ευρώ ανά kit.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο