Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


375 εκ. ευρώ το χρόνο χάνουν τα φαρμακεία στη Γερμανία λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου

12/12/2018 9:59:57 πμ
Πώς απαντά η γερμανική κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τη νέα χρονιά,  η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο θα αυξήσει την κανονική αμοιβή των φαρμακοποιών και την υπερωριακή αμοιβή για εφημερίες και διανυκτερεύσεις, ενώ θα θεσπίσει επιπλέον υπηρεσίες στα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψει τον τζίρο που χάνουν αυτά από το ηλεκτρονικό εμπόριο φαρμάκων.


Ταυτόχρονα θα θέσει αυστηρούς κανόνες για την ηλεκτρονική διάθεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, χωρίς όμως να την απαγορεύει, όπως ήταν ο διακαής πόθος των φαρμακοποιών!


Πιο αναλυτικά, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU), σε μια θυελλώδη συγκέντρωση με έντονες διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών από τη γερμανική ομοσπονδία φαρμακοποιών (ABDA), παρουσίασε πρόταση νόμου σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο φαρμάκων. Ουσιαστικά παραδέχεται ότι αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί, τη στιγμή που η DocMorris, η Amazon και όχι μόνο έχουν μπει για τα καλά στη γερμανική αγορά. 


Σύμφωνα με τον υπουργό, κοστολογήθηκε ότι το χάσιμο του τζίρου από το ηλεκτρονικό εμπόριο στοιχίζει περίπου 375 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στα γερμανικά φυσικά φαρμακεία.


Η γερμανική κυβέρνηση λοιπόν προτείνει μέτρα ανακούφισης προς τα φαρμακεία ίσης αξίας με αυτή τη "χασούρα": την αύξηση των αμοιβών των φαρμακοποιών και τη θέσπιση περισσότερων υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα φαρμακεία στους πολίτες. Μάλιστα, οι αυξήσεις στην αμοιβή δύνανται να αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με την εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όσο για τις υπηρεσίες, αυτές δεν συγκεκριμενοποιήθηκαν, αλλά θα οριστικοποιηθούν σε επόμενες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. 


"Ούτε ναι ούτε όχι" στα μέτρα που προωθούνται είναι η απάντηση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας των Γερμανών φαρμακοποιών, οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι, ενώ οι κατά τόπους πρόεδροι συλλόγων εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει και η οριστική στάση των φαρμακοποιών...


Πληροφορίες από εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου