Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


35 χιλιάδες θάνατοι ετησίως οφείλονται σε ανθεκτικά βακτήρια

20/11/2023 12:18:36 πμ
Προτάσεις για τη διαχείριση του προβλήματος από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης ΠΦΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί αυξανόμενη απειλή για την ανθρώπινη υγεία, καθώς κάθε χρόνο, περίπου 35.000 άνθρωποι πεθαίνουν από λοίμωξη που οφείλεται σε βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. 


Οι καταστροφικές συνέπειες γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς με τους ειδικούς να καλούν το κοινό να ζητούν συμβουλή πριν πάρουν μια αντιβίωση. Αυτά είναι τα βασικά μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης κατά των Αντιβιοτικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/11 από το ECDC και τον Π.Ο.Υ. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης ΠΦΥ με την ευγενική υποστήριξη των Strepsils, οι τομείς που πρέπει να καλυφθούν είναι:

  • Μείωση της ακατάλληλης χρήσης: Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες λαμβάνουν χωρίς καθοδήγηση, π.χ. για τον πονόλαιμο, σκευάσματα με αντιμικροβιακή δράση όπως τυροθρικίνη, η χρήση της οποίας για μεγάλο διάστημα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της χλωρίδας της στοματικής κοιλότητας. Για τον πονόλαιμο υπάρχει κατάλληλη αγωγή, καραμέλες για το λαιμό και σπρέι με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση.
  • Βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων: Η βελτίωση της υγιεινής είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά των ασθενειών και κατά της χρήσης αντιβιοτικών.
  • Επενδύσεις στο συντονισμό: Απαιτείται ο συντονισμός των προσπαθειών πέρα από τα εθνικά σύνορα, μέσω της συνεργασίας εντός και μεταξύ κυβερνήσεων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διεθνών οργανισμών.
  • Αύξηση της επαγγελματικής και δημόσιας ευαισθητοποίησης: Η βελτίωση της ευαισθητοποίησης του κοινού, των επαγγελματιών υγείας, των εκπαιδευτικών, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των κυβερνήσεων είναι απαραίτητη.
  • Τόνωση της έρευνας και της ανάπτυξης νέων αντιβιοτικών, διαγνωστικών και εμβολίων: Χρειαζόμαστε μια νέα εναλλακτική λύση για το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται σε πατέντες.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την υποστήριξη της Chiesi Hellas
«Στοχεύει λάθος κλάδο για τις ελλείψεις», όπως αναφέρουν


Σχετικά άρθρα

Η νέα έξυπνη και χιουμοριστική καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV από τη Θετική Φωνή
Με κεντρικό μήνυμα: «Ας ξεκολλήσουμε από τα 90's»
«Ζωή με ΧΑΠ»: Ο πρώτος ιστότοπος με οδηγίες για την κατ' οίκον άσκηση
Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την υποστήριξη της Chiesi Hellas
Μελετάται νέο φάρμακο κατά του αλκοολισμού
Συνδυάζει δύο γνωστές δραστικές ουσίες
Θεσπίστηκε η συνταγογράφηση & διάθεση σκευασμάτων PrEP
Θα χορηγούνται από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων