Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας

20/9/2023 7:21:16 μμ
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αρκετά φαρμακεία στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου έχουν πληγεί από την καταστροφική πλημμύρα, ενώ έμειναν από 4 έως και 6 ημέρες χωρίς ρεύμα, ίντερνετ και νερό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φ.Σ. Μαγνησίας.


Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να διαχειριστούν νερό που έφτανε έως και τα 30 εκατοστά εντός των φαρμακείων τους και στη συνέχεια ατελείωτα στρώματα λάσπης. Παράλληλα τα γραφεία του Συλλόγου δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσουν ώστε να προχωρήσει η υποβολή των συνταγών και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές των εφημεριών και οι πληρωμές


Όπως επισημαίνει ο  Σύλλογος, καθοριστική ήταν η βοήθεια του ΠΦΣ, ο οποίος έστελνε τις επείγουσες ενημερώσεις προς τους φαρμακοποιούς της Μαγνησίας. Καθώς πλέον τα γραφεία του Φ.Σ. Μαγνησίας λειτουργούν κανονικά, το Δ.Σ. έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή της κατάστασης των φαρμακείων του νομού και στην ένταξη των πληγέντων στη διαδικασία αποζημίωσης, στη σχετική ενημέρωση στις αρμόδιες αρχές και στον ΠΦΣ, και στην αποστολή αιτημάτων βοήθειας και υποστήριξης προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.


Τέλος, ο Φ.Σ. Μαγνησίας συγκεντρώνει στα γραφεία του είδη προσωπικής υγιεινής για τους πλημμυροπαθείς πολίτες που θα διανεμηθούν σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας

Στο πλευρό των πληγέντων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία παραμένει ο φαρμακευτικός κλάδος, με συλλόγους και εταιρείες καθημερινά να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια της πολιτείας και των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ένα από τα πολλά παραδείγματα των πιο πρόσφατων σχετικών δράσεων είναι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, υγειονομικού και παραφαρμακευτικού υλικού από τον Φ.Σ. Κοζάνης, η διοίκηση του οποίου επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση και συνεχή συνεργασία με τους Φ.Σ. της Θεσσαλίας.


«Οι σκέψεις όλων μας συνεχίζουν να είναι στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η φαρμακαποθήκη Liafarm θέλοντας να ενισχύσει και να συνεισφέρει στην αλυσίδα ανθρωπιστικής βοήθειας, έστειλε είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της φαρμακαποθήκης.


Επίσης, ο Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΕΦΑΡ ΣΠΕ-ΣΥΦΑΡΤ ΑΕ, απέστειλε 25 τόνους εμφιαλωμένου-ποσιμου νερού στον Παλαμά Καρδίτσας για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, υπηρετώντας -όπως αναφέρει- την 7η Συνεταιριστική αρχή: «ενδιαφέρον για την κοινότητα».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση