Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


300 εκατομμύρια ευρώ το έλλειμα του ΕΟΠΥΥ

8/4/2013 8:20:50 πμ
Εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, έως το τέλος του έτους το "άνοιγμα" του Οργανισμού θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Βόμβα, έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, σε βάρος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του, θυμίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Παρά τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας να ελέγξουν τις δαπάνες, το πρώτο τρίμηνο του 2013 εμφανίζει έλλειμμα 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς το αποδίδει στην κρίση, η οποία στερεί από τα Ταμεία έσοδα από εισφορές, με αποτέλεσμα και αυτά να μην αποδίδουν τα αναγκαία ποσά στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο 'Έθνος', μέχρι τις 31 Μαρτίου ο ΕΟΠΥΥ είχε εισπράξει από τα Ταμεία που τον απαρτίζουν (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ) 617,9 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 930 εκατομμυρίων που έπρεπε να έχουν αποδοθεί.

Εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, έως το τέλος του έτους το "άνοιγμα" του Οργανισμού θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι -λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων- ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, γεγονός το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη βιωσιμότητά του.
Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ χαιρετίζει τη στροφή του Οργανισμού προς την παροχή υπηρεσιών






Σχετικά άρθρα

Φαρμακείο στα δικαστήρια των ΗΠΑ εναντίον Eli Lilly & Novo Nordisk
Τις κατηγορεί για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
PEIFASYN Academy: Το πρώτο live webinar της χρονιάς για τη βιταμίνη D
Ένα σημαντικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα φαρμακεία όλης της χώρας
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων