Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

17,5 εκατ. θα πάρουν τα φαρμακεία για την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό

29/7/2022 3:51:02 πμ
Η σχετική πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής σε Προσωπικό Ιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην αυτών της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στην οποία προστίθεται ότι ο θεσμός του Προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες που για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι υπάρχουσες σχέσεις των πολίτων με τους ιατρούς που τους παρακολουθούν δεν μεταβάλλονται ούτε και παρεμποδίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί δεν θα συμμετέχουν στην εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, μόνο για το μήνα Αύγουστο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι ψηφιακές αναβαθμίσεις που θα τους επιτρέπουν με ελάχιστα «κλικ» να ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Αυτό θα γίνει το Σεπτέμβριο, όταν θα μπορούν οι πολίτες να εγγράφονται στους προσωπικούς τους γιατρούς και μέσω των φαρμακείων.

Συνολικά έχει εγκριθεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ –ενώ έχει δοθεί το πράσινο φως και από τον ΕΟΠΥΥ– να δοθούν 17,5 εκατ. ευρώ σε όλον τον κλάδο των φαρμακείων για τη συνεισφορά του στην εγγραφή στον προσωπικό γιατρό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται μέσω των φαρμακείων να εγγραφούν 6 εκατομμύρια πολίτες.

Για τον επόμενο μήνα λοιπόν ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους:
1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές των ιατρών στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού είναι η 5η Αυγούστου 2022.
Για τις δύο περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 01/09/2022 και οι εγγραφές των ιατρών παρατείνονται μόνο για αυτές τις δύο περιοχές έως τις 31/08/2022.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα
Η Ελλάδα κάνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών


Σχετικά άρθρα

Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή
Εξαφανίστηκαν από τα ράφια αμοξικιλλίνη και παιδικά εμβόλια
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου
Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου