Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

17/5/2022 2:29:52 πμ
Αδιαπραγμάτευτη η προσήλωση των Συλλόγων της Κρήτης για εκπαίδευση και πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε νέες υπηρεσίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Περισσότεροι από 550 σύνεδροι, με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, παρακολούθησαν το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις 15 Μαΐου, ξανά μετά από παύση τριών χρόνων λόγω της πανδημίας. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες και τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες, οι φαρμακοποιοί αποτέλεσαν τον κλάδο που εξέπληξε με την προσαρμοστικότητα και την ετοιμότητά του να συμβάλλει διαρκώς και πολύπλευρα σε όλες τις δράσεις που ανέλαβε και σε όλους τους ρόλους που του ανατέθηκε. 

Η προσβασιμότητα του φαρμακείου, η διάθεση για νέες πρωτοβουλίες και ρόλους, η επιστημονική κατάρτιση, η γρήγορη προσαρμογή σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, η εξοικείωση με την τεχνολογία και η άριστη επικοινωνία με τον κόσμο και τους ασθενείς αποτελούν άλλωστε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία αυτού του κεκτημένου, που οφείλουν οι φαρμακοποιοί να προστατέψουν και να χρησιμοποιήσουν στο εγγύς μέλλον.

 «Πλέον δεν διερευνούμε μόνο τα όρια των ικανοτήτων μας αλλά προτείνουμε την αναγνώριση και ενεργή συμμετοχή μας στα πλαίσια της ΠΦΥ για όλα εκείνα που πρέπει να απασχολούν τη διεπιστημονική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας κάθε πολίτη», αναφέρουν οι διοργανωτές και τονίζουν πως είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη η θέση και η προσήλωση των Συλλόγων της Κρήτης για εκπαίδευση και πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε νέες υπηρεσίες, καθώς και η οικονομική και θεσμική θωράκιση του φαρμακείου στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ευρωπαϊκές συνθήκες και προκλήσεις του επαγγέλματος.

Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της
Στις 25 και 26 Μαΐου 2024 από την Aristotle Team of Pharmacy






Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας