Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


12o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: "Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ"

17/11/2023 3:37:42 μμ
Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 12o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, που διοργανώνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, το μεγαλύτερο ετήσιο forum διαβούλευσης και διαλόγου των εκπροσώπων ασθενών με την πολιτική ηγεσία, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21 | Αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).


Στο θεσμό που για πάνω από μια δεκαετία θέτει επί τάπητος τις βασικές προκλήσεις στο χώρο της Υγείας, υπό το πρίσμα των ληπτών, θα χαρτογραφηθούν και τη φετινή χρονιά οι προτεραιότητες για τους ασθενείς και τους πολίτες, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει το Σύστημα Υγείας.


Με τον τίτλο: "Συνδιαμορφώνοντας ένα Νέο ΕΣΥ" οι θεματικές του διήμερου συνεδρίου θα καλύψουν σημαντικά και ακανθώδη θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός νέου, δίκαιου και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας, 40 χρόνια μετά την ίδρυση του, όπως η πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κλιματική κρίση, η συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για πολιτικές υγείας, ο νέος Υγειονομικός Χάρτης και οι ιδιωτικές δαπάνες στην Υγεία, η αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς και η πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία και σε κλινικές μελέτες.


Παρουσία της ηγεσίας και εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, των πολιτικών κομμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και Συλλόγων Ασθενών, η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων για την κλιματική κρίση, τη σημασία της πρόληψης, τον υγειονομικό χάρτη, την παραπληροφόρηση και τη συμμετοχή των ασθενών στις πολιτικές αποφάσεις.


Τη δεύτερη μέρα θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στη ψυχική υγεία των χρόνιων ασθενών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον προσωπικό γιατρό, την ποιότητα των υπηρεσιών, τις ιδιωτικές δαπάνες και τις κλινικές μελέτες, καθώς και την πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου πατώντας εδώ.

*Η είσοδος είναι δωρεάν στο κοινό.


Παρακολουθείστε το Συνέδριο και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και στους ακόλουθους συνδέσμους: Facebook (Ημέρα 1 | Ημέρα 2) και YouTube (Ημέρα 1 | Ημέρα 2). 

Με την ευγενική υποστήριξη:

Χρυσοί Υποστηρικτές: AstraZeneca Greece, GlaxoSmithKline Greece, Janssen Cilag, MSD Greece

Ασημένιοι Υποστηρικτές: Coronis Research SA, Integris Pharma, Sanofi, Vianex

Βασικοί Υποστηρικτές: Abbvie, Affidea, Amgen Hellas, Bristol – Myers Squibb, Elpen, Genesis Pharma, Gilead, Gnomon Informatics, Pharmaserve – Lilly, Medtronic Hellas, Novo Nordisk Hellas, Pfizer Hellas, Roche Diagnostics Hellas, Roche Hellas, Takeda Hellas, UCB, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ


Υπεύθυνος Πανελλήνιου Συνεδρίου: Ζώης Ζούτσος T: 210 32 23 300 E: info@greekpatient.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
«Στόχος μας είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο» ανέφερε


Σχετικά άρθρα

FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό
ReliefTime Clinic: H πρώτη εξειδικευμένη online κλινική ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα
Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή πλατφόρμα DoctorAnyTime
ΗΠΑ: Οι γιατροί υποστηρίζουν τα self tests για ταχύτερη διάγνωση
Έχουν θετικά αποτελέσματα για την υγεία
Πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει τις γυναίκες;
Έρευνα με τη χορηγία της Bayer Ελλάς αναδεικνύει τις προκλήσεις