Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


12ο Future of Healthcare in Greece: 20 Σεπτεμβρίου 2022

7/9/2022 5:19:00 μμ
Joining forces for a resilient future in health
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2022 - Για 12η συνεχόμενη χρονιά το HealthDaily και η BOUSSIAS με την ενεργό συμμετοχή σημαντικών φορέων από τον χώρο της υγείας, διοργανώνουν στις 20 Σεπτεμβρίου διαδικτυακά, το συνέδριο Future of Healthcare in Greece 2022, με κεντρικό θέμα: Joining forces for a resilient future in health. Το συνέδριο θα συντονίσει ο Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Νίκος Πολύζος.


Το φετινό συνέδριο θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις των συστημάτων υγείας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, ανθεκτικό και χωρίς αποκλεισμούς σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή εστίαση στην οικονομία.


Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 και στον τρόπο με τον οποίο θα τα μεταφράσουμε σε ένα πολιτικό όραμα ικανό να μεγιστοποιήσει τη συνεργασία και να εξασφαλίσει ένα υγιές και δίκαιο μέλλον για όλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.


Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 35 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Εξωτερικό, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς και διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί, ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας.


Το συνέδριο θα ανοίξουν με ομιλία τους ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κεντρική ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και η τοποθέτηση του Θανάση Κοντογεώργη, Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών.


Μία από τις κύριες συνεδρίες θα επικεντρωθεί στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν τα μεγάλα δεδομένα για την προώθηση της λήψης αποφάσεων στη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα, στην οποία ξεχωρίζει η κεντρική ομιλία του Jordi Jiménez, Διευθυντή του Γραφείου Ψηφιακής Στρατηγικής Υγείας στην Καταλανική Υπηρεσία Υγείας, ο οποίος θα αναφερθεί στην εμπειρία του με τους δημόσιους οργανισμούς και τη χρήση των RWD για την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη. Μια εξυπνότερη και πιο δίκαιη χρήση δεδομένων θα συμβάλει στη βελτίωση της χάραξης πολιτικής και στην καλύτερη υγειονομική περίθαλψη.

Οι βασικές συνεδρίες θα επικεντρωθούν στην:

  1. Βιωσιμότητα Συστημάτων Υγείας: Συνένωση Δυνάμεων για ένα Ανθεκτικό Μέλλον στην Υγεία
  2. Αντιμετώπιση της Βιωσιμότητας του Ελληνικού Συστήματος Υγείας
  3. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Το Μεγαλύτερο Διακύβευμα για τη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα
  4. Ελλάδα ως Κόμβος Βιοφαρμακευτικής Καινοτομίας
  5. Αξιοποίηση της δύναμης των Μεγάλων Δεδομένων στη λήψη αποφάσεων για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους ομιλητές του συνεδρίου εδώ.


Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας), της ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας) του PIF PhRMA Innovation Forum, του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, του ΣΑΦΕΕ (Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων), του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της ΕΑΕ (Ένωση Ασθενών Ελλάδας).


Για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.healthcareconference.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi