Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

Φαρμακεία: Με μεγάλες διακυμάνσεις οι πωλήσεις τους
Η εβδομάδα 15/06 – 21/06 ήταν ανοδική
KARABINIS MEDICAL: Δωρεές ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού
Μέσα από το πρόγραμμα ΕΚΕ «Σύμμαχος Ζωής»
Λουράντος: Δεν θα ανεχτούμε άλλες καθυστερήσεις στις πληρωμές μας
Με αφορμή το νέο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ με την ιστοσελίδα της ΚΜΕΣ


10 άγραφοι κανόνες για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών

15/2/2018 2:04:08 μμ
Θα τα βοηθήσει να γίνουν ανεξάρτητα και να σκέφτονται μόνα τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φροντίδα των παιδιών είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες που έρχονται μαζί με το παιδί σας! Εναπόκειται σε εσάς να καταλάβετε τι έχει αποτέλεσμα και τι όχι, βάζετε τα δυνατά σας για να είστε ο καλύτερος γονιός που μπορείτε να γίνετε.

Οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν τρόποι για να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας από καλές σε σοφές. Η συνετή γονική μέριμνα δεν ενθαρρύνει μόνο τα παιδιά σας, τα βοηθά να γίνουν ανεξάρτητοι άνθρωποι και να σκέφτονται μόνα τους!

Μάθετε 10 κανόνες που οι σοφοί γονείς ακολουθούν πάντα:

1. Η εμφάνιση δεν είναι το παν

Μερικοί γονείς δίνουν λίγο περισσότερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση του παιδιού. Κρατώντας το παιδί σας καθαρό και περιποιημένο απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο, αλλά όλοι ξέρουμε ότι εντέλει τα παιδιά θα λερωθούν. Οι σοφοί γονείς δεν θεωρούν απαραίτητο να φοράει το παιδί πάντα καθαρά ρούχα για την προσωπική ανάπτυξη του παιδιού.

2. Τα μικρά πράγματα ξεκινούν δύσκολα

Δεν γεννιόμαστε γνωρίζοντας πώς να φοράμε το παντελόνι ή να βουρτσίζουμε τα δόντια μας! Στην αρχή, αυτά τα καθημερινά μικρά πράγματα θα αποτελέσουν πρόκληση για τα παιδιά. Προκειμένου να γίνουν ανεξάρτητα, αυτές οι προσπάθειες πρέπει να αναγνωριστούν και να ενθαρρύνονται. Υποστηρίξτε το παιδί σας κάθε φορά που ξεκινάει κάτι και αν δεν έχει αποτέλεσμα, πείτε: «Κάθε αρχή και δύσκολη.»

3. Αφήστε τα να βγάλουν την ενέργειά τους

Αντί να τρέχετε πίσω από τα παιδιά και να τους λέτε «Μην ανεβαίνεις σε αυτό!» «Μην αγγίζεις αυτό!» ή «Ηρέμησε!», οι σοφοί γονείς ξέρουν ότι πρέπει να αφήσουν ο παιδί τους να βγάλει την ενέργεια του. Προφανώς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνουν κάτι που θα τους βάλει σε κίνδυνο, αλλά αφήνοντας τους να βγάλουν με ασφάλεια την ενέργεια τους είναι μια έξυπνη κίνηση.

4. Εμπιστευτείτε τα

Έχετε διδάξει στο παιδί σας πώς να κάνει μια αγγαρεία στο σπίτι, αλλά το επόμενο βήμα είναι να του επιτρέψετε να κάνει αυτή τη δουλειά εξ ολοκλήρου μόνο του. Αν τους δείξετε εμπιστοσύνη χωρίς την εποπτεία σας, θα νιώσουν ότι να κάνουν καλή δουλειά. Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους, αλλά θα τους ενθαρρύνει να κάνουν αυτές τις δουλειές στο μέλλον.

5. Μην αφήνετε την ασέβεια να περάσει απαρατήρητη

Υπάρχουν κάποια όρια τα οποία δεν επιτρέπεται στα παιδιά να περάσουν. Το βασικό είναι να μη σεβαστούν την οικογένειά τους. Επιτρέποντας να λένε τα πράγματα όπως «Είσαι ηλίθια!» στη μητέρα, τον πατέρα ή τον αδελφό θα δώσει στο παιδί την αίσθηση ότι είναι εντάξει να δείχνει ασέβεια στην καθημερινή ζωή. Βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε αυτήν την έλλειψη σεβασμού με δίκαιη τιμωρία (ίσως να καθίσει στο δωμάτιό του για να σκεφτεί τι είπε) και να μιλήσετε αργότερα για τον λόγο που αυτή η πράξη δεν ήταν σωστή.

6. Τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο

Μερικοί σύγχρονοι ψυχολόγοι θα σας προειδοποιήσουν να μην επαινείτε το παραμικρό που κάνει το παιδί σας. Ωστόσο, οι σοφοί γονείς γνωρίζουν ότι είναι υγιές να δίνουν σημασία σε κάθε επίτευγμα. Μη πετάξετε το σχέδιο που έκαναν για σας στο σχολείο! Επαινέστε τα, κρεμάστε το και μάλιστα κάντε επίδειξη όταν έρχονται φίλοι σας στο σπίτι.

7. Ανταμοιβή ανεξαρτησίας

Είναι σημαντικό όχι μόνο να αφήνετε το παιδί σας να ξέρει ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε, αλλά ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε μόνο του. Αυτό θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη νοοτροπία που θα τους φανεί χρήσιμο στην ενηλικίωση. Και κάθε φορά που το παιδί σας κάνει κάτι θετικό και ανεξάρτητο, φροντίστε να ανταμείψετε και να επαινείτε την ενέργεια αυτή.

8. Η ακαταστασία δεν είναι κακή

Μέρος της απόκτηση παιδιών έχει να κάνει με το φαινομενικά συνεχές χάος. Αλλά αντί να γκρινιάζετε και να φωνάζετε στο παιδί κάθε φορά που υπάρχει ακαταστασία, αποδεχτείτε το χάος! Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να αποφασίσει μόνο του πως του αρέσει να ζει. Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά, είναι σημαντικό να μάθουν γιατί η καθαριότητα και η τάξη είναι σημαντικά. Καθαρίστε την ακαταστασία τους μαζί με τα παιδιά για να τους δείξετε πόσο σημαντικό είναι.

9. Προκαλέστε τα να κάνουν πράγματα μόνα τους

Πολλά παιδιά εξαρτώνται από τους γονείς τους να κάνουν σχεδόν τα πάντα στο σπίτι για αυτά Αλλά αντί να το κάνετε μόνοι σας, δείξτε τους πως γίνεται! Τότε, στο μέλλον, μπορείτε να τα προκαλέσετε να ολοκληρώσουν τη δουλειά μόνα τους.

10. Διδάξτε τον αυτοέλεγχο

Αντί να τιμωρήσετε ένα παιδί στερώντας του κάτι, είναι προτιμότερο να ορίσετε κανόνες που να παρέχουν ένα συγκεκριμένο όφελος για μια σωστή ενέργεια. Εξηγώντας του γιατί μια επιλογή είναι το σωστό και επιβραβεύοντας αυτή την καλή συμπεριφορά, θα αποτυπώσει στο μυαλό του ότι αυτή η δράση είναι πραγματικά ωφέλιμη.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ
Ανακοινώσεις στη διαδικτυακή ημερίδα του ΣΑΦΕΕ για τα «Οικονομικά της Υγείας μετά την πανδημία»


Σχετικά άρθρα

ΕΦΚΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα
Γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ
Διαβητικοί ασθενείς: 10 οδηγίες του φαρμακοποιού για ασφαλείς και ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές
Από τον Ανδρέα Μελιδώνη, Συντονιστή Διευθυντή Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan Hospital
Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος: Στόχος η αναβάθμιση όλων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων
Αλλά και η ενημέρωση των παιδιών και των γονιών τους για τους πιθανούς κινδύνους
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ηγέτης σε μια μεγάλη εταιρεία
Γράφει η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Life, Business & Executive Coaches, Ιδρύτρια της Life Clinic Group – Personal & Business Evolution