Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


1 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς έως τα τέλη Μαΐου

23/4/2025 4:53:57 μμ
Για την εγγραφή των πολιτών στο Προσωπικό Ιατρό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, ο ΠΦΣ ενημερώνει πως το σύνολο των φαρμακοποιών θα αποζημιωθούν το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εγγραφής πολιτών στον «Προσωπικό Ιατρό». Στην ίδια επιστολή αναφέρεται πως το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των ποσών που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται πως η οφειλή αυτή εκκρεμεί από τον Νοέμβριο του 2023. 


«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος, προτείνοντας ως λύση ο Οργανισμός να αναλάβει την εξόφληση των τιμολογίων μέσω του Προϋπολογισμού του. Η πρόταση αυτή ωστόσο δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η δράση για την εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό εντάσσεται σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και η πληρωμή πρέπει να ολοκληρωθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια», αναφέρει ο ΠΦΣ και προσθέτει: «Μετά από συζητήσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων και πιέσεων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς αυτά, επετεύχθη η επίλυση του προβλήματος. Το ποσό της οφειλής ανέρχεται περίπου σε 950.000 ευρώ, τα οποία φυσικά και θα αποδοθούν στους δικαιούχους φαρμακοποιούς».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024
Ειδική εκδήλωση στις 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο






Σχετικά άρθρα

Αυξήθηκαν οι φαρμακοποιοί αλλά μειώθηκαν τα φαρμακεία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024
Φ.Σ. Κέρκυρας: Νέος πρόεδρος Δ.Σ. ο Κωνσταντίνος Βλάχος
Και αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Σταματάκος
Μέσο τζίρο 301.621 ευρώ δήλωσαν οι φαρμακοποιοί στην εφορία
Και καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας
ΠΦΣ: Αυξάνει την οικονομική ενίσχυση προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους κατά 20%
Στόχος να εκσυγχρονίσουν τα μηχανογραφικά τους προγράμματα και να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια