Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το φάρμακο που «έκλεψε την παράσταση» στα Όσκαρ

16/3/2023 11:22:13 μμ
Αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελε η Novo Nordisk
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη λαμπερή βραδιά των βραβείων Όσκαρ αναδείχθηκε η τάση μερικών διασημοτήτων να λαμβάνουν το φάρμακο με σεμαγλουτίδη της Novo Nordisk για να χάσουν βάρος.

Ο παρουσιαστής και κωμικός Jimmy Kimmel, αστειευόμενος, αναρωτήθηκε αν είναι κατάλληλο για τον ίδιο το εν λόγω φάρμακο, βλέποντας πόσο όμορφοι έδειχναν όλοι οι ηθοποιοί στο κοινό. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Fierce Pharma δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες αναφορές, με μια σειρά από διασήμους στις ΗΠΑ να δηλώνουν ανοιχτά ότι χρησιμοποιούν το φάρμακο για να χάσουν κιλά.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αναφέρονται σε αυτό που δεν έχει ένδειξη για την παχυσαρκία αλλά απευθύνεται σε ασθενείς με διαβήτη, ενώ η αυξανόμενη ζήτησή του δημιούργησε ελλείψεις με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που το χρειάζονται πραγματικά να μην μπορούν να το βρουν. Εν τω μεταξύ, η Novo Nordisk έχει κυκλοφορήσει και δεύτερο σκεύασμα, που επίσης περιέχει σεμαγλουτίδη και έχει ένδειξη για την απώλεια βάρους. Δυστυχώς όμως το πρώτο έχει «τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας»!

Η εταιρεία πάντως έχει δηλώσει στο Fierce Pharma το εξής: «Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι μπορεί να το συνταγογραφούν σε ασθενείς που θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά η εταιρεία δεν προωθεί, δεν συνιστά ούτε ενθαρρύνει τη χρήση των φαρμάκων μας εκτός ένδειξης».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Διάκριση στο 14ο Συνέδριο της ΕΕΦαΜ






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»