Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

14/8/2015 8:31:21 πμ
Έρχεται θερμό φθινόπωρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


''Θερμό'' αναμένεται να είναι το Φθινόπωρο αφού φαρμακοποιοί αλλά και γιατροί αντιδρούν έντονα στα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο.

Στο προσκήνιο επανήλθε εκ νέου το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων μέτρο το οποίο αποτελεί αιτία πολέμου για τους φαρμακοποιούς.

Χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν πως το μέτρο θα το προσβάλουν, καθώς υπάρχει απόφαση του Ανωτάτου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιβάλλει η ιδιοκτησία των φαρμακείων να ανήκει μόνο σε φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κων/ντινο Λουράντο το σύνολο των προτεινόμενων φημολογούμενων ρυθμίσεων για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων έρχεται ευθέως σε σύγκρουση ουχί μόνο με το ενωσιακό κεκτημένο, αλλά και με το δίκαιο των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία κλπ).

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) με σειρά αποφάσεων του (υποθέσεις C‑171/07, C‑172/07 C‑531/06, C‑570/07 και C‑571/07) έχει κρίνει ότι ο περιορισμός της ιδιοκτησίας φαρμακείων αποκλειστικά από φαρμακοποιούς διασφαλίζει την ανεξαρτησία των φαρμακευτικών υπηρεσιών και αποτρέπει συγκρούσεις συμφερόντων.

?ρση της πίστωσης


Την ίδια στιγμή οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα επί πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ακόμη και μέσα στον Αύγουστο με κύριο αίτημα την εξόφληση των οφειλών τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
Για την υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & την ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία






Σχετικά άρθρα

Το καλοκαιράκι ο φαρμακοποιός γίνεται και σωτήρας
Γράφει ο Νικόλαος Τράντος, ψυχολόγος M.Sc., σύμβουλος ανάπτυξης φαρμακείων
FIP: Ζητά τη υποστήριξη των φροντιστών και τη βέλτιστη διαχείριση των NCDs
Από το εν εξελίξει Συνέδριό της στον Καναδά
Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International