Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pharmathen: Ένα δισεκατομμύριο ασθενείς έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν της

27/2/2019 6:22:58 μμ
Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία έκλεισε τα 50 χρόνια παρουσίας στο φαρμακευτικό χώρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μισό αιώνα παρουσίας κλείνει το 2019, η φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen παρουσιάζοντας ένα αξιοζήλευτο επιχειρηματικό μοντέλο για τα ελληνικά δεδομένα.

Ξεκινώντας πριν 50 χρόνια με 35 εργαζόμενους στο δυναμικό της και τζίρο 30.000 €, σήμερα έχει φθάσει τους 1.000 εργαζόμενους με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 200 εκ. €. Διαθέτει περισσότερα από 100 προϊόντα σε περισσότερες από 85 χώρες σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την επέτειο της εταιρείας.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν οι μέτοχοι της εταιρείας, Βασίλης Κάτσος και Νέλλη Κάτσου, ο Managing Partner της BC Partners στην οποία ανήκει από το 2015 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Pharmathen, Νίκος Σταθόπουλος, και ο CEO της Pharmathen, Δημήτρης Καδής.

Σύμφωνα με τον Β. Κάτσο, 1 στους 4 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχει χρησιμοποιήσει σκεύασμα της Pharmathen ενώ τα συστατικά της επιτυχίας ήταν και είναι η καινοτομία, που βρίσκεται στο DNA της, η διαφορετικότητα, η επιχειρηματική τόλμη και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Εκ μέρους της BC Partners, ο Ν. Σταθόπουλος, τόνισε πως η Pharmathen «είναι μια από τις 5 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδας (ανεξαρτήτως κλάδου). Μια από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης. Συνεργάζεται με τις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως . Αποτελεί τη μοναδική πλήρως καθετοποιημένη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες στην Ευρώπη ενώ βρίσκεται ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη σύμφωνα με το European Scoreboard. Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσα στην κρίση η εταιρεία δημιούργησε 500 νέες θέσεις εργασίας ενώ οι εξαγωγές της Pharmathen αποτελούν το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

Τέλος, στο pipeline της Pharmathen υπάρχουν πάνω από 30 νέα προϊόντα που είναι έτοιμα να κατακτήσουν τον κόσμο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών