Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εναρκτήριος χαιρετισμός του υπουργού Υγείας σε ημερίδα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

26/6/2013 6:11:58 μμ
Δελτίο Τύπου από το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εναρκτήριος χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας σε ημερίδα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης, άνοιξε σήμερα στις εργασίες της Ημερίδας «Η Υγεία στην ψηφιακή εποχή. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι: «Για εμένα η μεγαλύτερη αποτυχία των τελευταίων ετών είναι ότι χρειαστήκαμε την τρόικα, για να κάνουμε πράγματα απολύτως αυτονόητα που έπρεπε να έχουμε κάνει πολύ πιο πριν, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Λοιπόν, την κάναμε, προχωρά. Με τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και με όλες τις συνταγογραφικές μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουμε και που μπαίνουν σε εφαρμογή, θα μπορούμε να έχουμε με ασφάλεια μια πιο σωστή διαχείριση αυτού του δημοσίου πλούτου, προσπάθεια στην οποία πρέπει όλοι να συνδράμουμε, γιατί είναι το κοινό μας συμφέρον, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποιος».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
AESGP: Η αυτοφροντίδα πρέπει να τεθεί σε στρατηγική προτεραιότητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας συνάντησης της ένωσης
Έρχεται ΑΙ σύστημα που θα αποτρέπει την υπερσυνταγογράφηση & τις απάτες
Ανακοίνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Εconomist