Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Δείτε τον γιατρό που άφησε τα πάντα για να δημιουργήσει ένα βιολογικό φαρμακείο

10/9/2015 10:57:53 πμ
Eγκατέλειψε την εργασία του και τη ζωή στη πόλη για να αφιερωθεί ψυχή και σώματι στη δημιουργία ενός βιολογικού φαρμακείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΤίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο σε ένα γιατρό από τις ΗΠΑ για να υλοποιήσει το όνειρο του. Χωρίς δεύτερη σκέψη εγκατέλειψε την εργασία του και τη ζωή στη πόλη για να αφιερωθεί ψυχή και σώματι στη δημιουργία ενός βιολογικού φαρμακείου. Πρόκειται για το γιατρό δρ. Weiss o οποίος εγκατέλειψε την εργασία του και αφιερώθηκε στη δημιουργία ενός βιολογικού φαρμακείου.

Ο Δρ Weiss από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα αγρόκτημα 348 στρεμμάτων που λειτουργεί με βάση τις αρχές που είχαν τον 19ο αιώνα.
Ο γιατρός εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να βρει χρήματα για την αγορά της φάρμας του.

Στον ελεύθερο χρόνο του ίδρυσε την Ethos Health, η οποία υποστηρίζεται από την κοινότητα. Περισσότερες από 90 οικογένειες πληρώνουν συνδρομή μελών και επίσης προσφέρουν εργασία αφαιρώντας τα ζιζάνια και βοηθώντας στη συγκομιδή προκειμένου να λαμβάνουν τα προϊόντα του δρος Weiss και των 2 αγροκτημάτων του.
Ο δρ Robert Weiss επικεντρώνεται στη βιολογική γεωργία, η οποία όταν χρησιμοποιείται σωστά μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Κατά τη διάρκεια μελετών που πραγματοποίησε ο Weiss διαπίστωσε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην υγεία των ασθενών του και του περιβάλλοντος. Έτσι, η φάρμα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τη βιολογία και τη χημεία στην παραγωγή τροφίμων με βιολογικές μεθόδους και χωρίς χημική παρέμβαση. Στη συνέχεια, αυτά τα φυτά καταναλώνονται από τους κατοίκους της περιοχής, γεγονός που έχει οδηγήσει στη βελτίωση της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

Οι γιατροί που προηγουμένως ήταν συνάδελφοι του Weiss δυσκολεύονται να δουν την καινούρια του προσέγγιση ως λύση.
Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Weiss να βοηθήσει τους ανθρώπους με τις καλλιέργειες από το αγρόκτημά του. Ο Weiss ισχυρίζεται ότι οι ασθενείς του βλέπουν θετικά αποτελέσματα. Όσο για τους ίδιους τους ασθενείς, λένε ότι το καλύτερο φάρμακο προέρχεται από τον δρα Weiss, ο οποίος τους «συνταγογραφεί» δίαιτες με βάση τα φυτά ενώ ήδη έχουν σωθεί ζωές.

Στο μεταξύ ο ιατρικός τομέας συνεχίζει να αγνοεί τα οφέλη των βιολογικών θεραπειών με βάση τα φυτά ενώ αντιθέτως είναι υπέρ των συνταγών και των φαρμάκων που προωθούνται από τις φαρμακοβιομηχανίες. Αφού όμως υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν επιτυχημένες τις προσπάθειες του Weiss, μπορεί να έρθει κάποτε η μέρα που τα νοσοκομεία θα αδειάσουν και οι γιατροί θα στραφούν προς τη φύση για αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

O Γιώργος Κορρές σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συνάντηση για να γνωρίσετε τη νέα καινοτομία - τον digital κύκλο που ενώνει το φαρμακείο σας με τους καταναλωτές
Για να παραγγέλνεις τον καφέ σου, όσο περιμένεις τα φάρμακά σου


Σχετικά άρθρα

Chiesi Hellas: Ακολουθώντας το όνειρο με κλειστά μάτια
Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας, πρωταγωνιστής στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις
Bristol Myers Squib: «Το να βοηθήσεις όσους χρειάζονται αίμα, τώρα έγινε παιχνιδάκι!»
Συνεχίζεται για 2η χρονιά η καμπάνια ευαισθητοποίησης της εταιρείας για τη θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία
CSL Behring: Διαδικτυακή καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Αποσκοπεί στη διάδοση του μηνύματος ότι η αιμοδοσία είναι γνήσια πράξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς