Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πρόταση συνάντησης των Δ.Σ. Π.Φ.Σ. και ΦΑΝΙΕ

15/5/2015 9:24:56 πμ
Στόχος η εύρεση κοινής συνισταμένης των 2 φορέων ενόψει της συνάντησής τους με τον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Έκπληξη προκαλεί η πρόταση της κ. Μαίρης Λυβίζου, φαρμακοποιού και πρόεδρου του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ) να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. κ. Κ. Λουράντο για να συζητήσουν σε πλαίσιο πια σύνεσης και συναδελφικότητας τα κοινά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στην επιστολή της η κ. Λυβιζού σημειώνει ότι το ΦΑΝΙΕ, που εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς που ακολουθούν το διευρυμένο ωράριο, έχει ρόλο ενωτικό και ότι επιθυμία της είναι –ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των φορέων με τον Υπουργό Υγείας– να μη βρεθούν στο γραφείο του Υπουργού ως δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Όπως εξηγεί «ο κλάδος έχει πολύ σημαντικά θέματα να διαχειριστεί που χρειάζονται τη στήριξη όλων μας», όπως είναι ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και η ανάδειξη του ρόλου του φαρμακοποιού στην Ελλάδα της κρίσης.


Καλεί λοιπόν το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. σε συνάντηση με το Δ.Σ. του ΦΑΝΙΕ για να βρεθεί η κοινή συνισταμένη ώστε να θεσπιστεί το ορθότερο και αντικειμενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων.


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

"Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

κατά την τελευταία, εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση μας με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή του επισημάναμε τις τρεις βασικές αξίες μας (1) ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό (2) ότι οι πολίτες πρέπει να βρίσκουν εύκολα το φάρμακο όταν το έχουν ανάγκη και (3) ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία.

Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) έχει λόγο και ρόλο ενωτικό. Το λειτούργημα του φαρμακοποιού στην εποχή της κρίσης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πιστεύουμε ότι στη σημερινή εποχή δεν χωράνε οι στείρες αντιπαραθέσεις. Ο λόγος, όλων, οφείλει να χαρακτηρίζεται από σύνεση, πολυσυλλεκτικότητα και αλληλοκατανόηση. Να στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και να στηρίζουμε και τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται.

Επιθυμία μας δεν είναι να βρεθούμε στο γραφείο του Υπουργού ως δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Όχι μόνο διότι θεωρούμε ότι δεν είμαστε αλλά κυρίως επειδή πιστεύουμε ότι ο κλάδος έχει πολύ σημαντικά θέματα να διαχειριστεί που χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους Έλληνες πολίτες ώστε τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. να παραμείνουν αποκλειστικά στο ελληνικό φαρμακείο, οφείλουμε να βάλουμε τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύουν τον Έλληνα φαρμακοποιό -με φαρμακείο αλλά κι αυτόν που εργάζεται στα φαρμακεία μας- και τον Έλληνα πολίτη, οφείλουμε να καταδείξουμε το ρόλο του σύγχρονου φαρμακοποιού στην Ελλάδα της κρίσης.

Κάτω απΆ αυτό το πρίσμα παίρνουμε την πρωτοβουλία να προσκαλέσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ σε μια συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.ΑΝ.Ι.Ε. παρουσία δική σας και δική μου με σκοπό την εύρεση κοινής συνισταμένης. Θεωρούμε, ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και προς τους συναδέλφους μας και προς τους Έλληνες πολίτες που μας εμπιστεύονται και προς την Πολιτεία με σκοπό να συμβάλουμε στην ορθότερη κι αντικειμενικότερη θέσπιση πλαισίου λειτουργίας.

Τέλος θα ήθελα να γνωρίζετε ότι θα προχωρήσουμε και σε ενημέρωση της σχετικής μας πρωτοβουλίας."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου