Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»

21/4/2024 10:40:41 μμ
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την υγειονομική τους περίθαλψη επικεντρώθηκε η κεντρική ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής Κωνσταντίνου Λουράντου στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου Hellas PHARM 2024.


«Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο και στις υγειονομικές γενικά υπηρεσίες έχει δυσκολέψει. Ο πολίτης είτε δεν έχει να πληρώσει τα αγαθά που υποτίθεται πως η πολιτεία θα του τα παρείχε δωρεάν, είτε δεν μπορεί να τα βρει, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και εξήγησε πως από τη μία ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν επιτρέπει στα συνταγογραφούμενα φάρμακα να έχουν μια βιώσιμη λιανική τιμή και σιγά σιγά ή αντικαθίστανται από άλλα ακριβότερα ή εξαφανίζονται από την ελληνική αγορά. Από την άλλη τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης από την τσέπη του, έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν την τιμή τους, προσθέτοντας νέα βάρη στους πενιχρούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς.


Ο πρόεδρος σημείωσε ότι γενικά οι αξίες, τα σύμβολα και οι θεσμοί, που αποτελούσαν τα κύτταρα της εθνικής μας ταυτότητας, ξεθωριάζουν, και τόνισε στους συνέδρους ότι «η πατρίδα μας χρειάζεται μια ηθική επανάσταση» απέναντι στον «άκρατο φιλελευθερισμό του ατόμου σε βάρος του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων».


Αξίζει να σημειωθεί στο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργάνωσε ο Φ.Σ. Αττικής, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο με κεντρικό μήνυμα «Με την κοινωνία στο επίκεντρο» προσέλκυσε 3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγούς.


Χαιρετισμούς απηύθυναν η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, ενώ στο πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια για τις παθογένειες της κοινωνίας και τη δημόσια υγεία, θέματα όπως η παχυσαρκία, αλλά και εργαστήρια για πρώτες βοήθειες και γαληνικά σκευάσματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Θα φέρουν την επανάσταση στην καθημερινή άσκηση






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)