Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου

26/4/2024 12:42:59 πμ
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου στην Κεφαλονιά από το 4ωρο σεμινάριο που τους παρέδωσε φαρμακοποιός της περιοχής και απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου, o Γεράσιμος Φλαμπουράρης, που διατηρεί το φαρμακείο EleFlab.


Στόχος της δράσης ήταν τα παιδιά που έχουν επιλέξει ως προσανατολισμό σπουδών το χώρο της υγείας και των θετικών επιστημών να «γνωρίσουν» το γαληνικό εργαστήριο, να κατανοήσουν την αξία της εξατομικευμένης θεραπείας, να έρθουν σε επαφή με πρώτες ύλες, να χειριστούν τον εξοπλισμό, να παρασκευάσουν γαληνικά σκευάσματα και να ενημερωθούν για τη σημασία της τήρησης των κανόνων ορθής παρασκευαστικής πρακτικής.


Όπως αναφέρει σε ευχαριστήριο μήνυμά του ο διευθυντής του Λυκείου Δ. Μαρκάτος, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία, ξεκινώντας από μια ευρεία γκάμα πρώτων υλών, να ακολουθήσουν όλα τα στάδια παραγωγής δύο προϊόντων, ενός BodyButter και ενός Hair & Bodymist! «Υπό την καθοδήγηση του Γ. Φλαμπουράρη ζύγισαν, ανακάτεψαν, θέρμαναν, ομογενοποίησαν, πρόσθεσαν αρωματικές ύλες και συσκεύασαν τα προϊόντα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η εμπειρία ήταν πολύτιμη και άφησε τα παιδιά ενθουσιασμένα.


Πρόκειται για την 4η χρονιά που πραγματοποιείται το σεμινάριο από τον Γ. Φλαμπουράρη, ο οποίος δήλωσε στο f.daily ότι προσφέρει στους μαθητές αυτό που θα ήθελε κι εκείνος να του προσφέρουν όταν ήταν στη θέση τους. «Τους δίνουμε την ευκαιρία να δουν στην πράξη αυτά που μαθαίνουν στη θεωρία και από ό,τι μου μεταφέρουν οι καθηγητές τους, αποκτούν κίνητρο, ενώ έχει αξία ότι βλέπουν μπροστά τους έναν πρώην μαθητή και νυν επιστήμονα. Έρχονται νέοι από προηγούμενες χρονιές και μου λένε ότι αυτήν την εμπειρία έχουν να θυμούνται από τη σχολική τους ζωή. Και είναι σημαντικό αυτό, γιατί οι έφηβοι συνήθως δεν εκδηλώνονται και δείχνουν απαθείς ιδίως μπροστά στους συνομηλίκους τους. Εδώ όμως μαθαίνουν πολλά και φαίνεται πως το ευχαριστιούνται».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το 3ο κατά σειρά σχολείο, στο οποίο παρέχει εξειδικευμένο εξοπλισμό για τους νέους επιστήμονες του μέλλοντος
Η Bristol Myers Squibb ενημέρωσε τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)