Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία

25/4/2024 4:01:15 πμ
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


'Αλλη μία περιοχή στη χώρα, ο δήμος Αλμωπίας του νομού Πέλλας, θα δημιουργήσει θέσεις προσωρινής στάσης μπροστά στα φαρμακεία και στα ιατρεία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται ηλικιωμένοι και ασθενείς να προσεγγίσουν τους χώρους υγείας. 


Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση σε επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Αρχής, μετά την πρόταση του Δημάρχου Νίκου Παρούτογλου που έγινε αποδεκτή από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραχώρηση θέσεων στάθμευσης στα φαρμακεία αποτελεί αίτημα πολλών φαρμακοποιών αλλά και πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι ανήκουν σε ευάλωτους πληθυσμούς, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα αλλά και οι γονείς μικρών παιδιών. Υπενθυμίζονται, για παράδειγμα, οι επαναλαμβανόμενες αιτήσεις στον Δήμο Λειβαδιάς από την πρόεδρο του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου Λουκία Βαρουξή, η οποία είχε επισημάνει στο f.daily ότι πρόκειται και για ένα ζήτημα «ανθρωπιάς και παιδείας». 


Επίσης, δεν είναι λίγοι οι δήμοι που έχουν δημιουργήσει αυτές τις θέσεις πάρκινγκ, αναφέροντας ενδεικτικά τη Ρόδο, τη Ραφήνα, περιοχές της Κρήτης, αλλά και την Κω, την Κάρυστο, τη Ζάκυνθο και την Τήνο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)