Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος: Οι αλλαγές στην Υγεία δεν είναι ευρωπαϊκή υπόδειξη

6/2/2017 12:50:43 μμ
Οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι πρωτοβουλία των ελληνικών κυβερνήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης κοπής πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ενημέρωσε το κοινό του ότι οι μεγάλες αλλαγές στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα «δεν έχουν καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα περισσότερα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης· και αυτής και της προηγούμενης. Η κυβέρνηση επιμένει να εξαρτάται από κεφάλαια και από μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του εσωτερικού. Υπακούοντας στα κελεύσματα αυτών, πηγαίνει με τις επιθυμίες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να τις θεσμοθετήσει δήθεν σαν μνημόνιο».

 

Σύμφωνα μάλιστα με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λουράντος δήλωσε πως τη διαπίστωση αυτή, το ότι τα θεσμοθετημένα από την ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελούν ευρωπαϊκή επιταγή, αλλά αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, την έκανε στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και στη Γενική Συνέλευση (G.A.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU).

 

Στην Ελλάδα θεσπίζονται μέτρα «που δεν υφίστανται σε κανένα μεγάλο κράτος της Ε.Ε.» δηλώνει ο κ. Λουράντος και συνεχίζει: «παρά μόνο σε κράτη των ανατολικών χωρών, όπου και εκεί έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα μέτρα βύθισαν τη χώρα σε πολύ μεγάλα χρέη, δημιούργησαν καρτέλ και μονοπώλια και αυξήθηκαν οι δαπάνες». Γι' αυτό εξάλλου, όταν ο ίδιος ξαναβρέθηκε στις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό, η πρόεδρος ζήτησε γραπτές εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα «που είτε δεν εφαρμόζονται στις χώρες της Ε.Ε. είτε έχουν αποδειχθεί καταστροφικά» (περισσότερα εδώ & εδώ).

Ελλείψεις φαρμάκων

Ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι έχει καταθέσει εξώδικο προς στον Ε.Ο.Φ., το υπουργείο Υγείας και προς την Εισαγγελία, ζητώντας να μάθει: α) αν εισάγονται οι επαρκείς ποσότητες σε φάρμακα στην Ελλάδα και β) αν αυτές που εισάγονται μένουν στην Ελλάδα ή πηγαίνουν στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχει πάρει καμία απάντηση, όπως αναφέρει, τη στιγμή που το πρόβλημα διαρκώς επιδεινώνεται.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου