Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Υπ. Υγείας: Μέχρι τις 15/7 η παράταση για τη διάθεση των αποθεμάτων

6/7/2011
Για κατάσταση «αλαλούμ» με τις τιμές των φαρμάκων κάνει λόγο ο Π.Φ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας, μειώνεται κατά 2 εβδομάδες το χρονικό διάστημα διάθεσης των αποθεμάτων των φαρμακείων και φαρμακαποθηκών με τις παλιές τιμές.

 

Έτσι η διάθεση των αποθεμάτων με τις παλιές τιμές θα μπορεί να γίνεται έως τις 15/7, αντί για τις 29/7 που είχε καθοριστεί αρχικά.

 

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ.

 

  • Η αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.):

"Αθήνα, 5/7/2011

 

Όταν έγινε γνωστό ότι πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, μέσω της ανακοστολόγησης, ήταν να μειωθούν οι τιμές πολλών φαρμάκων, ζητήσαμε να υπάρχει μεταβατικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να διατεθούν τα αποθέματα που ήταν στα ράφια των φαρμακείων, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

 

Τελικώς το Υπουργείο αποφάσισε να καθορίσειένα μήνα (μέχρι 29/7/2011) για τη διάθεση των αποθεμάτων (ΥΑ ΔΥΓ3οικ/29-6-2011).

 

Στη συνέχεια δόθηκε το ίδιο διάστημα και για τις φαρμακαποθήκες!!

 

Αποτέλεσμα είναι να μην γνωρίζουμε εάν οι αποθήκεςέχουν προμηθευθεί τα φάρμακα σε παλιές ή νέεςτιμές. Συγχρόνως δεν φρόντισαν να υπάρξει η σήμανση «Ν.Τ.» (δηλ. Νέα Τιμή) στις συσκευασίες των φαρμάκων που βρίσκονται στις αποθήκες και στις βιομηχανίες και, τέλος, σε ένα νέο αντιφατικό και αλλοπρόσαλλο διακανονισμό, αποφάσισαν χωρίς καμιά συνεννόηση να περιορίσουν τον ένα μήνα σε 15 ημέρες (μέχρι 15/7/2011 σύμφωνα με την Υ.Α. ΔΥΓ3(α) /οικ. 75145/4-7-2011).

 

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργήσουν ένα απίστευτο αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων.

 

Όλα αυτά είναι καρπός βεβιασμένων ενεργειών και παρεμβάσεων διαφόρων κύκλων. Αν το Υπουργείο θέλει να υπάρξει συνεπής και αποτελεσματική πολιτική, πρέπει να αποδεχθεί ένα σοβαρό διάλογο με τον Π.Φ.Σ.

 

Ζητείται σοβαρότης!!”

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της