Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία

Το χάπι που καταργεί την περίοδο

3/5/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΗ συνεχής λήψη του χαπιού «εξαφάνισε» την έμμηνο ρύση έπειτα από επτά μήνες στο 71% των γυναικών που συμμετείχαν σε μελέτη.

Το Lybrel είναι ένα συνδυασμένο αντισυλληπτικό που περιέχει χαμηλά επίπεδα ορμονών οι οποίες χρησιμο­ποιούνται εδώ και χρόνια σε αντισυλληπτικά δισκία (90μg λεβονοργεστρέλης και 20μg αιθινυλοιστραδιόλης). Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Wyeth, η συνεχής λήψη του χαπιού «εξαφάνισε» την έμμηνο ρύση έπειτα από επτά μήνες στο 71% των γυναικών που συμμετείχαν σε μελέτη. Παράλλη­λα, ευρήματα μελετών της εταιρείας που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων - Γυναικολόγων τον περασμένο Μάιο στην Ουάσιγκτον, έδειξαν ότι το 99% των γυναικών που έλαβαν το χάπι εμφάνισε κανονικά ξα­νά την έμμηνο ρύση του μέσα σε 90 ημέρες από τη διακοπή της χορήγησης (το υπόλοιπο 1% αφορούσε είτε γυναίκες που έμειναν έγκυοι είτε άλλες στις οποίες η έμμηνος ροή εμφανίστηκε μετά τις 90 ημέρες).

Ο κ. Κ. Σα­μαράς, μαιευτήρας-γυναικολόγος με ειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδο­κρινολογία λέει πως «μπορούμε να προβλέψουμε στον βαθμό του δυνατού ότι το χάπι αυτό δεν θα έχει σο­βαρές παρενέργειες καθώς ουσιαστικά δεν αποτελεί μια νέα θερα­πεία, αλλά έναν καινούργιο τρόπο χορήγησης των δόσεων των δραστικών ουσιών που ήδη περιλαμβάνονται στα υπάρχοντα φάρμακα». Ο ειδικός συ­μπλήρωσε ότι και σήμερα οι γιατροί με τη χορήγηση των συμβατικών ορ­μονικών σχημάτων αντισύλληψης εί­ναι εκείνοι που αναλαμβάνουν ου­σιαστικά τη λειτουργία των ωοθηκών. «Αυτό που θεωρούν οι γυναίκες ως έμμηνο ρύση μετά τις 21 ημέρες λήψης των χαπιών δεν είναι πραγ­ματικά έμμηνος ρύση παρά απώλεια αίματος εξαιτίας των ορμονικών αλ­λαγών. Με το νέο χάπι απλώς δεν θα υπάρχει καν αυτή η απώλεια αίμα­τος».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης


Σχετικά άρθρα

Βγήκε ο ώμος σου; Μάθε πως αντιμετωπίζεται οριστικά
Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Partnering for Patients: Το 1ο Συνέδριο για την ασθενοκεντρική προσέγγιση και στρατηγική
Στις 28 Μαΐου 2021 από την Βoussias και το Health Daily
Μείωση έναρξης θεραπειών για ηπατίτιδα C κατά 60% το 2020 σε σχέση με το 2019
Σύμφωνα με τον Σπ. Μανωλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος