Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Tikun Europe: Στην Ελλάδα από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά φαρμακευτικής κάνναβης

28/7/2022 3:48:55 πμ
Ήρθαν με πτήση της Skyserv με τελικό προορισμό την Κόρινθο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Tikun Europe υποδέχτηκε τα πρώτα μητρικά φυτά φαρμακευτικής κάνναβης από το Ισραήλ με στόχο την έναρξη της καλλιέργειας στο εργοστάσιο της Κορίνθου. Η άφιξη πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την εταιρεία Skyserv και η παραλαβή τους έγινε με την παρουσία στελεχών της εταιρείας. Η αποστολή των φυτών έγινε σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες υπό ελεγχόμενο περιβάλλον, διασφαλίζοντας τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες καθ' όλη τη διάρκεια μεταφοράς από το Ισραήλ προς τον τελικό προορισμό.

Ο Νίκος Μπέης, CEO της Tikun Europe δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε τα πρώτα μητρικά φυτά στις εγκαταστάσεις μας. Η άφιξή τους σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών στο εργοστάσιο, με την οποία υλοποιούμε τη δέσμευσή μας. Το εργοστάσιο της εταιρείας είναι η μεγαλύτερη φαρμακευτική μονάδα στον κλάδο σε όλη την Ευρώπη, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων, υψηλής ποιότητας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αξιοποιώντας την εκτεταμένη κλινική έρευνα και την τεχνογνωσία της Tikun Olam. Μαζί με την Tikun Europe θεωρούμε ότι ξεκινάει και μια νέα εποχή για τη χώρα μας, η οποία μπορεί να αναδειχθεί σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στον τομέα παραγωγής και εξαγωγής φαρμακευτικής κάνναβης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία στρέφεται και σε νέες αγορές χωρών που αναγνωρίζουν τα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης για τους ασθενείς τους
Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης






Σχετικά άρθρα

Γιάννης Μαλλιαρός: «Το 2024 ξεκινά το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο στην ιστορία του ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.»
Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη για το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος» #197
Astellas Eλλάδας: Προωθεί το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2024
Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας
Ολοκληρώθηκε η πορεία του Ανδρέα Γαλανόπουλου στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Μετά από 39 χρόνια, ο πρόεδρος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης
Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας