Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Θα πληρώνονται για να εγγράψουν στον προσωπικό γιατρό τους πολίτες
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Faran: Επεκτείνεται στην καρδιολογία με πέντε κλασικά και δοκιμασμένα προϊόντα
Η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική διάθεσή τους
Π. Ζαρογουλίδης: Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
Ο πρόεδρος του ΦΣ Πέλλας τοποθετήθηκε με αφορμή την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα;

7/11/2014 11:15:49 πμ
Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπισή της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τα ατοπικά άτομα έχουν ένα εξαιρετικά ξηρό δέρμα με αίσθηση τραβήγματος και κνησμού. Τα ορατά σημεία περιλαμβάνουν ερύθημα και, περιστασιακά, τραχιές κόκκινες πλάκες στο σώμα, και ειδικότερα στις πτυχές του λαιμού, τους αγκώνες, τα γόνατα, τα χέρια και πόδια. Οι δερματικές παθήσεις, όπως το ατοπικό έκζεμα ή η ατοπική δερματίτιδα, προκαλούν κνησμό, γεγονός που συχνά οδηγεί τους ασθενείς να ξύνουν το πάσχον δέρμα, επιδεινώνοντας με αυτό τον τρόπο την πάθηση. Το φαινόμενο αυτό είναι κοινώς γνωστό ως ο φαύλος κύκλος της ατοπίας.


Η ατοπική δερματίτιδα είναι η 2η πιο συχνή αιτία επίσκεψης των ασθενών στο δερματολόγο και αποτελεί χρόνια πάθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες εξάρσεις. Σήμερα μόνο στην Ευρώπη, πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας, ενώ το 20% των παιδιών πάσχει από αυτή. Η ατοπική δερματίτιδα προκαλεί σωματική δυσφορία και μείωση της ευεξίας και της αυτοεκτίμησης των πασχόντων, διαταραχές του ύπνου και συχνά κλυδωνισμό οικογενειακών σχέσεων.


 

Ωστόσο πρόσφατες ανακαλύψεις διεθνών επιστημονικών ομάδων σχετικά με την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας έδειξαν πως ρόλο κλειδί διαδραματίζει η μελέτη του μικροβιώματος του δέρματος.

Αξιοποιώντας αυτή τη τεχνογνωσία η La Roche-Posay παρουσίασε το νέο προϊόν της Lipikar BaumeAP+. To Lipikar Baume AP+ περιέχει το δραστικό συστατικό Αqua Posae Filiformis, το οποίο επαναφέρει και διατηρεί την ισορροπία του φυσικού μικροβιώματος του δέρματος, σπάζοντας έτσι τον φαύλο κύκλο της ατοπικής δερματίτιδας.


Το μικροβίωμα είναι ένα περίπλοκο αλληλένδετο σύστημα μικροοργανισμών που ζει στο ανθρώπινο σώμα και είναι μοναδικό για κάθε άτομο, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα. Καλύπτει κάθε επιφάνεια του σώματος σχηματίζοντας ένα εύθραυστο δίκτυο αλληλοεξαρτώμενων ζωντανών βακτηρίων. Το μικροβίωμα του δέρματος αντίστοιχα είναι καθοριστικό για την υγεία, του μεγαλύτερου και πιο γοργά αναπτυσσόμενου οργάνου στο σώμα μας. Κατά τις εξάρσεις της ατοπικής δερματίτιδας ανακαλύφθηκε ότι, στις περιοχές όπου το δέρμα παρουσιάζει φλεγμονή και κνησμό, διαταράσσεται η ισορροπία του μικροβιώματος.


Πρόσφατες διεθνείς μελέτες απέδειξαν τις ευεργετικές δράσεις του δραστικού συστατικού Aqua Posae Filiformis, που εμπεριέχεται στο Lipikar Baume AP+, σε ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα. Το Aqua Posae Filiformis είναι ένα σημαντικό συστατικό ειδικά ανεπτυγμένο στο φυσικά καταπραϋντικό Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Συνδυάζει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ιαματικού νερού με τις αντιερεθιστικές ιδιότητες της βιομάζας λύσης Vitreoscilla Filiformis.

Αυτός ο συνδυασμός το καθιστά διπλά αποτελεσματικό για δέρματα με ατοπία.


  •  Στην επιφάνεια του δέρματος επαναφέρει την ισορροπία του μικροβιώματος, προσφέροντας προληπτική καταπράϋνση στη διάρκεια των εξάρσεων και σταθερότητα σε περιόδους ύφεσης.
  •  Στο βάθος του δέρματος ενισχύει την αποκατάσταση των φυσικών φραγμών μακροπρόθεσμα, αναδομώντας τις εξασθενημένες περιοχές και ενεργοποιώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς, ώστε να αποκρούεται η είσοδος αλλεργιογόνων στο μέλλον.

Το Aqua Posay Filiformis ενισχύει τη δράση του εκχυλίσματος βουτυρόσπερμου και της Νιασιναμίδης που περιέχονται επίσης στη σύνθεση του Lipikar Baume AP+, σπάζοντας πλέον τον φαύλο κύκλο της ατοπικής δερματίτιδας και προσφέροντας 24ωρη ανακούφιση από τον κνησμό και 48ωρη ενυδάτωση. Επιπλέον, απομακρύνεται η πιθανότητα εμφάνισης εξάρσεων του δέρματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

13/5/2022 2:38:03 πμTOP PHARMA LAUNCHES 2021
Η 1η ετήσια έκδοση για τα TOP λανσαρίσματα προϊόντων και υπηρεσιών φαρμακείου
Σύμφωνα με μελέτη στο The Lancet Diabetes & Endocrinology


Σχετικά άρθρα

Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι: Οδηγίες για τη φροντίδα του δέρματος
Από τη Δέσποινα Αρναούτογλου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Master Αισθητικής Ιατρικής, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης
Ακμή: Μπορούν τα προβιοτικά να τη θεραπεύσουν;
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Προϊόντα για τα μαλλιά: Πόσο απαραίτητα μας είναι;
Έρευνα από το γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών & Αρωμάτων δίνει την απάντηση
ΠΣΒΑΚ: Οι e-πωλήσεις καλλυντικών μετά την πανδημία
Η ανοδική αύξηση θα συνεχιστεί