Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Συρρικνώνεται η έρευνα και η ανάπτυξη νέων φαρμάκων στην Ευρώπη

13/11/2022 8:44:48 μμ
Κυριαρχούν οι ΗΠΑ και η Κίνα σύμφωνα με έκθεση για λογαριασμό της EFPIA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν μειωμένη πρόσβαση σε νέα φάρμακα, καθώς η έρευνα και η ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι κλινικές δοκιμές και η βιομηχανική παραγωγή κινούνται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ και στην Ασία, με το μερίδιο στην Ευρώπη να μειώνεται σταθερά, σύμφωνα με νέα έκθεση από το γραφείο Charles River Associates για λογαριασμό της EFPIA. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις συνολικές επενδύσεις σε Ε&Α που έχουν γίνει σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα και Ιαπωνία, μόνο το 31% αντιστοιχεί στην Ευρώπη. Αυτό το ποσοστό βαίνει σταθερά μειούμενο από το 41% το 2001, ενώ η Κίνα μεγέθυνε το μερίδιό της από το 1% στο 8%.

Η κατάσταση είναι οξύτατη για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Προηγμένης Θεραπείας (ATMPs), χαρακτηριζόμενα και ως οι θεραπείες του μέλλοντος (οι μηχανικής ιστών, γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες), όπου οι ΗΠΑ και η Κίνα κυριαρχούν. Η έκθεση διατυπώνει προτάσεις πολιτικής –που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε επίπεδο εθνικών κυβερνήσεων ή ΕΕ– μέσω της αναθεώρησης της εφαρμοζόμενης φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Μεταξύ αυτών είναι: η παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη κόμβων καινοτομίας παγκόσμιου βεληνεκούς στην ΕΕ, η χρηματοδότηση της επαναστατικής καινοτομίας, ο επανασχεδιασμός των πολιτικών των εφοδιαστικών αλυσίδων για την προσέλκυση επενδύσεων σε ATMP, η υποστήριξη της καινοτομίας με την εφαρμογή μηχανισμών πρώιμης προσέγγισης, ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΕ, υιοθέτηση πολιτικών αειφόρου διαδικασίας κρατικών προμηθειών και τιμολογήσεων, ανάπτυξη μακροπρόθεσμων πολιτικών και συνεργασιών για τη δημιουργία σταθερού πλαισίου ώστε να έλκονται επενδύσεις στο βιοφαρμακευτικό τομέα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου
Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.






Σχετικά άρθρα

K. Patel (Roche Hellas): Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για επενδύσεις στις βιοεπιστήμες
Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.
Τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Γαλανόπουλο
Από τον Όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Kenvue: Δημοσιεύει τη δεύτερη ετήσια έκθεση «Healthy Lives Mission»
Αναδεικνύει τη μείωση των εκπομπών και την ανάπτυξη πιο βιώσιμων καινοτομιών στα προϊόντα της
Για 10η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Με θέμα: «Recognizing Excellence in Innovation, Digital Health & Investment»