Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συρρικνώνεται η έρευνα και η ανάπτυξη νέων φαρμάκων στην Ευρώπη

13/11/2022 8:44:48 μμ
Κυριαρχούν οι ΗΠΑ και η Κίνα σύμφωνα με έκθεση για λογαριασμό της EFPIA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν μειωμένη πρόσβαση σε νέα φάρμακα, καθώς η έρευνα και η ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι κλινικές δοκιμές και η βιομηχανική παραγωγή κινούνται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ και στην Ασία, με το μερίδιο στην Ευρώπη να μειώνεται σταθερά, σύμφωνα με νέα έκθεση από το γραφείο Charles River Associates για λογαριασμό της EFPIA. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις συνολικές επενδύσεις σε Ε&Α που έχουν γίνει σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα και Ιαπωνία, μόνο το 31% αντιστοιχεί στην Ευρώπη. Αυτό το ποσοστό βαίνει σταθερά μειούμενο από το 41% το 2001, ενώ η Κίνα μεγέθυνε το μερίδιό της από το 1% στο 8%.

Η κατάσταση είναι οξύτατη για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Προηγμένης Θεραπείας (ATMPs), χαρακτηριζόμενα και ως οι θεραπείες του μέλλοντος (οι μηχανικής ιστών, γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες), όπου οι ΗΠΑ και η Κίνα κυριαρχούν. Η έκθεση διατυπώνει προτάσεις πολιτικής –που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε επίπεδο εθνικών κυβερνήσεων ή ΕΕ– μέσω της αναθεώρησης της εφαρμοζόμενης φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Μεταξύ αυτών είναι: η παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη κόμβων καινοτομίας παγκόσμιου βεληνεκούς στην ΕΕ, η χρηματοδότηση της επαναστατικής καινοτομίας, ο επανασχεδιασμός των πολιτικών των εφοδιαστικών αλυσίδων για την προσέλκυση επενδύσεων σε ATMP, η υποστήριξη της καινοτομίας με την εφαρμογή μηχανισμών πρώιμης προσέγγισης, ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΕ, υιοθέτηση πολιτικών αειφόρου διαδικασίας κρατικών προμηθειών και τιμολογήσεων, ανάπτυξη μακροπρόθεσμων πολιτικών και συνεργασιών για τη δημιουργία σταθερού πλαισίου ώστε να έλκονται επενδύσεις στο βιοφαρμακευτικό τομέα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Επενδύει στις εταιρείες iDNA Genomics & iDNA Laboratories
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Η Farcom στην 55η Cosmoprof Worldwide Bologna
Παρουσίασε την πλήρη γκάμα των προϊόντων της και τα νέα λανσαρίσματα
Bayer: Ενισχύει το pipeline της σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς
Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Οι οδοντόκρεμες SANGI στο Space Technology Hall of Fame
Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control