Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνεργασία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer και του ΕΚΕΤΑ

10/2/2022 4:15:31 μμ
Για τη δημιουργία λογισμικού το οποίο θα διενεργεί διάλογο και θα απαντά σε ερωτήματα επαγγελματιών υγείας και ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από αριστερά προς τα δεξιά: Αναστασία Ματωνάκη (Pfizer CDI), Δημήτρης Τζοβάρας (πρόεδρος ΕΚΕΤΑ), Nico Gariboldi (επικεφαλής Pfizer CDI), Γιάννης Κομπατσιάρης (διευθυντής ΙΠΤΗΛ), Βιβή Ντριγκόγια (Pfizer CDI), Θάνος Σταυρόπουλος (Pfizer CDI) .
Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (Pfizer Center for Digital Innovation - CDI), στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπραξής του με σημαντικούς φορείς έρευνας και καινοτομίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ).
Η συμφωνία τεκμηριώνει την 1η στρατηγική συνεργασία του CDI στο χώρο της έρευνας και καινοτομίας με το οικοσύστημα καινοτομίας και στόχο έχει να συνεισφέρει στη γεφύρωση της αγοράς και της έρευνας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. 

Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων έρευνας και καινοτομίας, την ανάδειξη των σημαντικών ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. 

Το πρώτο project υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ και αφορά την ανάπτυξη ενός λογισμικού με τη μορφή ευφυούς πράκτορα, ο οποίος θα διενεργεί διάλογο και θα απαντά σε ερωτήματα επαγγελματιών υγείας και ασθενών. 

Το λογισμικό θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης, προκειμένου να κατανοεί τα ερωτήματα και να συνθέτει κατάλληλες απαντήσεις. Η σημασία και η χρησιμότητα της ανάπτυξης ενός τέτοιου λογισμικού, που έγινε ακόμα περισσότερο εμφανής κατά την πανδημία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην έγκυρη ενημέρωση, καθώς και στη βελτίωση της εμπειρίας της επικοινωνίας με ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί