Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΦΣΑ: Οι αποφάσεις από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
Ετοιμάζει παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
ΕΟΠΥΥ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή για τον έλεγχο της συνταγογράφησης
Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια
Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης

Success Story: Από τους καφέδες... στις αλυσίδες φαρμακείων

4/2/2021 4:22:21 μμ
Η Rosalind Brewer, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του παγκόσμιου επιχειρείν, αναλαμβάνει τη Walgreens Boots Alliance
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Rosalind Brewer στις 15 Μαρτίου θα αφήσει την ηγεσία των Starbucks για να αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του κολοσσού Walgreens Boots Alliance.

Στη Walgreens Boots Alliance ανήκουν η αμερικάνικη αλυσίδα φαρμακείων Walgreens, η βρετανική Boots και μια σειρά άλλων εταιρειών διανομής και χονδρεμπορίου φαρμάκων, με τη δραστηριότητά τους να απλώνεται σε 25 χώρες του κόσμου.

Η επιλογή της Rosalind Brewer είναι κάθε άλλο παρά τυχαία.
Εκτός από τη νούμερο 1 θέση στα Starbucks, ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, η Brewer αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Amazon.

Σύμφωνα με το chemistanddruggist.co.uk., πριν από τη διάσημη εταιρεία καφέ, έγραψε ιστορία (το 2012) ως η πρώτη αφρικανικής καταγωγής Αμερικανίδα που ηγήθηκε ενός τμήματος της Walmart (και συγκεκριμένα το χονδρεμπορικό κανάλι Sam's Club).
Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι βρίσκεται και στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις 50 πιο ισχυρές γυναίκες στο επιχειρείν, κατέχοντας τη θέση 27.
Ο νέος της ρόλος στη Walgreens Boots Alliance θα την αναδείξει επιπλέον ως την πρώτη μαύρη γυναίκα που ηγείται εταιρείας που βρίσκεται στη λίστα Fortune 500.

Ενδιαφέρον δε είναι ότι, έχοντας πτυχίο Χημείας, ξεκίνησε την καριέρα της στο επιστημονικό τμήμα της Kimberly-Clark Corporation, εταιρεία παραγωγής προϊόντων προσωπικής φροντίδας, όπου και παρέμεινε επί 22 χρόνια.

Η «επιστροφή» της Rosalind Brewer στον κλάδο της υγείας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια υγειονομική περίθαλψη, λόγω της πανδημίας. Η ίδια δήλωσε σχετικά με τη νέα της θέση: «Ο κλάδος της φροντίδας υγείας εξελίσσεται συνεχώς και είμαι ενθουσιασμένη που θα εργαστώ με ολόκληρη την ομάδα της Walgreens Boots Alliance, καθώς θα παρέχουμε περαιτέρω καινοτομία και θα επιδρούμε θετικά στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο καθημερινά. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, καθώς η εταιρεία παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19». 

Η Rosalind Brewer θα αντικαταστήσει τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Stefano Pessina, ο οποίος μετά από έξι χρόνια σε αυτή τη θέση, θα αναλάβει πλέον το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Walgreens Boots Alliance.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με δωρεάν εξετάσεις υγείας προς όλες τις εργαζόμενες
Με την ειδική ενέργεια #WomenAtDemo, φέτος το Μάρτιο οι γυναίκες έχουν το λόγο


Σχετικά άρθρα

Janssen Ελλάδος: Ενημερώνει για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Η Lavipharm στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
#EinaiStoDikoSouXeri: Η εκστρατεία εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο
Υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και τη Νοvo Nordisk Hellas
Το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών στρέφεται στο φαρμακείο
Για να προσεγγίσουν πιο στοχευμένα τους ασθενείς