Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Success Story: Από τους καφέδες... στις αλυσίδες φαρμακείων

4/2/2021 4:22:21 μμ
Η Rosalind Brewer, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του παγκόσμιου επιχειρείν, αναλαμβάνει τη Walgreens Boots Alliance
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Rosalind Brewer στις 15 Μαρτίου θα αφήσει την ηγεσία των Starbucks για να αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του κολοσσού Walgreens Boots Alliance.

Στη Walgreens Boots Alliance ανήκουν η αμερικάνικη αλυσίδα φαρμακείων Walgreens, η βρετανική Boots και μια σειρά άλλων εταιρειών διανομής και χονδρεμπορίου φαρμάκων, με τη δραστηριότητά τους να απλώνεται σε 25 χώρες του κόσμου.

Η επιλογή της Rosalind Brewer είναι κάθε άλλο παρά τυχαία.
Εκτός από τη νούμερο 1 θέση στα Starbucks, ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, η Brewer αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Amazon.

Σύμφωνα με το chemistanddruggist.co.uk., πριν από τη διάσημη εταιρεία καφέ, έγραψε ιστορία (το 2012) ως η πρώτη αφρικανικής καταγωγής Αμερικανίδα που ηγήθηκε ενός τμήματος της Walmart (και συγκεκριμένα το χονδρεμπορικό κανάλι Sam's Club).
Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι βρίσκεται και στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις 50 πιο ισχυρές γυναίκες στο επιχειρείν, κατέχοντας τη θέση 27.
Ο νέος της ρόλος στη Walgreens Boots Alliance θα την αναδείξει επιπλέον ως την πρώτη μαύρη γυναίκα που ηγείται εταιρείας που βρίσκεται στη λίστα Fortune 500.

Ενδιαφέρον δε είναι ότι, έχοντας πτυχίο Χημείας, ξεκίνησε την καριέρα της στο επιστημονικό τμήμα της Kimberly-Clark Corporation, εταιρεία παραγωγής προϊόντων προσωπικής φροντίδας, όπου και παρέμεινε επί 22 χρόνια.

Η «επιστροφή» της Rosalind Brewer στον κλάδο της υγείας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια υγειονομική περίθαλψη, λόγω της πανδημίας. Η ίδια δήλωσε σχετικά με τη νέα της θέση: «Ο κλάδος της φροντίδας υγείας εξελίσσεται συνεχώς και είμαι ενθουσιασμένη που θα εργαστώ με ολόκληρη την ομάδα της Walgreens Boots Alliance, καθώς θα παρέχουμε περαιτέρω καινοτομία και θα επιδρούμε θετικά στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο καθημερινά. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, καθώς η εταιρεία παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19». 

Η Rosalind Brewer θα αντικαταστήσει τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Stefano Pessina, ο οποίος μετά από έξι χρόνια σε αυτή τη θέση, θα αναλάβει πλέον το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Walgreens Boots Alliance.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι σε θέση να καλύψουν κενά στη φροντίδα εν μέσω πανδημίας
Αναστέλλεται η διάθεση των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης