Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σημαντική τιμητική διάκριση για την Ιουλία Τσέτη

28/7/2022 3:44:10 πμ
Από την Επιστημονική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία ακόμη διάκριση για τις διαρκείς και στοχευμένες της ενέργειες προς την κοινωνία, την έρευνα, τη νέα γενιά και το περιβάλλον έλαβε η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και ΓΓ ΔΣ του ΣΕΒ, από την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Macquarie University της Αυστραλίας, τον Κύκλο Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και το Boston University Philhellenes. 

Την τιμητική διάκριση μαζί με το έμβλημα του Παν. Ιωαννίνων παρέλαβε η Ιουλία Τσέτη από τη Ν. Τσιτσανούδη Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια, ιδρύτρια του θεσμού και Associate in Linguistics του CHS-GR του Παν. Harvard και τη Ρ. Φραγκουδάκη, Πρόεδρο του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Εμφανώς συγκινημένη, η Ι. Τσέτη αναφέρθηκε στη δύναμη αλλά και στο συμβολισμό του ακριτικού Καστελλόριζου: «Στις δύσκολες, γεμάτες προκλήσεις και αβεβαιότητα εποχές που ζούμε, η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση αποτελούν την κρίσιμη και ίσως μοναδική οδό, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή φιλοσοφίας και κουλτούρας για έναν καλύτερο, ασφαλέστερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο κόσμο. Ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι τόσο απομακρυσμένες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, η διαρκής μάθηση αποκτά ακόμη πιο επιτακτικό και αναγκαίο χαρακτήρα». 
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε έναν «Κόμβο Καινοτομίας και Αριστείας», ενώ απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους και ερευνητές να παραμείνουν στην Ελλάδα, με στόχο να πρωτοστατήσουν στο brain gain και στο brain regain.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο