Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: Οι κλινικές μελέτες παραμένουν μεγάλη ευκαιρία

21/5/2023 5:45:46 μμ
Τόσο για επενδύσεις όσο και για τους Έλληνες ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου), ο ΣΦΕΕ τονίζει το σπουδαίο ρόλο της Κλινικής Έρευνας στην προάσπιση και στην προαγωγή της δημόσιας υγείας. Επισημαίνει ότι η χώρα μας εξακολουθεί να υστερεί στον αριθμό των κλινικών μελετών σε σύγκριση με χώρες της Ευρώπης παρόμοιου μεγέθους, καθώς στην Ευρώπη επενδύονται ετησίως πάνω από €39 δισ. με την Ελλάδα δυστυχώς να απορροφά μόνο €100 εκατ. 

Συμπληρώνει πάντως ότι έχουν γίνει θετικά βήματα, όπως ο νόμος για το «επενδυτικό clawback» (ωστόσο -σύμφωνα με το ΣΦΕΕ- δεν είναι πολύ ελκυστικό για τις Κλινικές Μελέτες), η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 536/2014 (EU-CTR) και η έναρξη λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Κλινικών Δοκιμών (CTIS), καθώς και η η σύσταση στο υπουργείο Υγείας Ομάδας Εργασίας για την ανάπτυξη των Κλινικών Μελετών και της Βιοϊατρικής Έρευνας. Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, Μιχάλης Χειμώνας τόνισε: «Θα πρέπει ο άκρως παραγωγικός και πολλά υποσχόμενος τομέας της Κλινικής Έρευνας να αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Πολιτικής Υγείας κυρίως γιατί κερδισμένοι θα είναι οι Έλληνες ασθενείς. Η παροχή σχετικών κινήτρων μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην προσέλκυση σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε σεμινάριο του ΙΔΕΕΑΦ ο Αν. Βίτσος
Κυκλοφορεί από την Bayer Ελλάς


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους