Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σε μεγάλες εξαγορές προχωρά ο Όμιλος Profarm

10/1/2024 11:46:05 μμ
Που τον καθιστούν «εθνικό πρωταθλητή» του κλάδου, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον αποκλειστικό έλεγχο των τριών φαρμακαποθηκών Pharma Group, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Αργολίδας, αποκτά η PROFARM, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την εν λόγω συναλλαγή, καθώς όπως αναφέρει «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές».


Μιλώντας στο f.daily, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Profarm, δήλωσε:


«Από το 2020 και μετά τη στρατηγική συνεργασία μας με την Emma Capital, είχαμε υποσχεθεί τη δημιουργία ενός "εθνικού πρωταθλητή" στο χώρο της διανομής φαρμακευτικών προϊόντων. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον Όμιλο Pharma Group, ο οποίος κυριαρχεί στην αγορά της Πελοποννήσου. Ο Όμιλος Profarm πλέον είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός Όμιλος στην ελληνική αγορά και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 1800 φαρμακεία, έχοντας ταυτόχρονα σημαντική παρουσία τόσο στο 3PL όσο και στην εισαγωγή και αντιπροσώπευση φαρμάκων, μέσω της θυγατρικής μας Intergis Pharma, και παραφαρμακευτικών μέσω της Medworld.


Συνεχίζουμε την πορεία προς την κορυφή, με τη στήριξη των μετόχων μας και έχοντας ενισχύσει την ομάδα διοίκησης του Ομίλου με τα καταξιωμένα στελέχη της Pharma Group». Οι ιδρυτές της πρώτης φαρμακαποθήκης Pharma Group, Κ. Φυλακτίδης και Δ. Μιχαλόπουλος, βρίσκονται στο χώρο από το 1978 και ήταν εμπνευστές των δικτύων στο χώρο των φαρμακαποθηκών, δημιουργώντας τον Όμιλο που εξυπηρετεί εκατοντάδες φαρμακεία στην Πελοπόννησο, στα Ιόνια νησιά και στη Δυτική Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών