Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σε μεγάλες εξαγορές προχωρά ο Όμιλος Profarm

10/1/2024 11:46:05 μμ
Που τον καθιστούν «εθνικό πρωταθλητή» του κλάδου, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον αποκλειστικό έλεγχο των τριών φαρμακαποθηκών Pharma Group, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Αργολίδας, αποκτά η PROFARM, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την εν λόγω συναλλαγή, καθώς όπως αναφέρει «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές».


Μιλώντας στο f.daily, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Profarm, δήλωσε:


«Από το 2020 και μετά τη στρατηγική συνεργασία μας με την Emma Capital, είχαμε υποσχεθεί τη δημιουργία ενός "εθνικού πρωταθλητή" στο χώρο της διανομής φαρμακευτικών προϊόντων. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον Όμιλο Pharma Group, ο οποίος κυριαρχεί στην αγορά της Πελοποννήσου. Ο Όμιλος Profarm πλέον είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός Όμιλος στην ελληνική αγορά και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 1800 φαρμακεία, έχοντας ταυτόχρονα σημαντική παρουσία τόσο στο 3PL όσο και στην εισαγωγή και αντιπροσώπευση φαρμάκων, μέσω της θυγατρικής μας Intergis Pharma, και παραφαρμακευτικών μέσω της Medworld.


Συνεχίζουμε την πορεία προς την κορυφή, με τη στήριξη των μετόχων μας και έχοντας ενισχύσει την ομάδα διοίκησης του Ομίλου με τα καταξιωμένα στελέχη της Pharma Group». Οι ιδρυτές της πρώτης φαρμακαποθήκης Pharma Group, Κ. Φυλακτίδης και Δ. Μιχαλόπουλος, βρίσκονται στο χώρο από το 1978 και ήταν εμπνευστές των δικτύων στο χώρο των φαρμακαποθηκών, δημιουργώντας τον Όμιλο που εξυπηρετεί εκατοντάδες φαρμακεία στην Πελοπόννησο, στα Ιόνια νησιά και στη Δυτική Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Μιχάλη Χειμώνα


Σχετικά άρθρα

DEMO: Εισάγει ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εργασίας
Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Rosemont Pharmaceutical: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Pharma-Data
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Τ. Τερζής: Πρωταρχικός μας στόχος η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των ΣΥ.ΦΑ.
Η κατακερματισμένη αγορά δεν είναι βιώσιμη, δηλώνει ο άρτι εκλεχθείς πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θράκης