Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Sandoz: Επενδύει 50 εκατ. δολάρια στις πενικιλίνες

9/11/2022 8:30:17 μμ
Ενισχύει τις παραγωγικές δυνατότητες των εγκαταστάσεων στην Αυστρία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της στην Αυστρία επενδύει η Sandoz συγκεκριμένα για την παραγωγή πενικιλινών, την κορυφαία κατηγορία αντιβιοτικών παγκοσμίως. Με αυτήν την επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων η εταιρεία μένει πιστή στη δέσμευσή της (από το 2021) για ενίσχυση της παραγωγής της αμοξυκιλλίνης στο Kundl της Αυστρίας με νέες τεχνολογίες και 100 εκατ. δολάρια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Sandoz ετοιμάζει νέες τριώροφες εγκαταστάσεις που θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2024 με αυτοματοποιημένες τεχνολογίες αιχμής για την παραγωγή δραστικών ουσιών και την τελική επεξεργασία, ώστε να συγκεντρώσει σε μία τοποθεσία όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες. Έτσι φιλοδοξεί να αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα και την ασφαλή προμήθεια και διανομή των πενικιλινών. 

Σχολιάζοντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Sandoz, Richard Saynor, είπε: «Τα αντιβιοτικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της σύγχρονης ιατρικής και βλέπουμε ταχέως αυξανόμενη ζήτηση μετά τις άνευ προηγουμένου μεταβολές της αγοράς των τελευταίων ετών. Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών, στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στη μερική αντιστάθμιση του αντίκτυπου των υψηλών τιμών της ενέργειας με τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτό είναι και το κλειδί για τη μελλοντική μας επιτυχία ενόψει της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε όμως και μια βιώσιμη αγορά μακροπρόθεσμα», προσθέτοντας ότι πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο τιμολόγησης στην Ευρώπη ώστε να συνδέεται με τον πληθωρισμό και τις αλλαγές προσφοράς και ζήτησης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επικεντρώνεται στην παραγωγή εμβολίων και στην ανταπόκριση σε μελλοντικές πανδημίες
«Η χώρα μας μετατρέπεται σε βασική χώρα παραγωγής, κυκλοφορίας και εξαγωγής», σχολιάζει ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος