Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία

Πρωτοποριακή συσκευή για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1

10/5/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΤο πρωτοποριακό σύστημα μετρά τα επί­πεδα σακχάρου στο αίμα και χορηγεί στον ορ­γανισμό την απαραίτητη ποσότητα ινσουλί­νης, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μέσω ενός κινητού τηλεφώνου ο διαβητικός μπορεί οποιαδήποτε ώρα να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του και ο γιατρός να παρακολουθεί την εξέλιξη του και να επεμβαίνει ανά πάσα στιγμή.

Ελπίδες σε εκατοντάδες χιλιάδες διαβητικούς αναμένεται να δώσει ένα καινοτόμο σύστημα «τεχνη­τού παγκρέατος» για διαβήτη τύπου 1, που αναπτύχθηκε στη χώρα μας.

Πρόκειται για το «SmartDiab», που δημι­ούργησε το Εργαστήριο Βιοϊατρικών Προσο­μοιώσεων και Απεικονιστικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το «Μητέρα».

Το πρωτοποριακό σύστημα μετρά τα επί­πεδα σακχάρου στο αίμα και χορηγεί στον ορ­γανισμό την απαραίτητη ποσότητα ινσουλί­νης, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μέσω ενός κινητού τηλεφώνου ο διαβητικός μπορεί οποιαδήποτε ώρα να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του και ο γιατρός να παρακολουθεί την εξέλιξη του και να επεμβαίνει ανά πάσα στιγμή.

Υπεύθυνη του έργου είναι η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνα Νικήτα. Συ­ντονίστρια είναι η κ. Σταυρούλα Μουγιακάκου, ερευνήτρια του Ε.Μ.Π., η οποία εί­χε και την αρχική ιδέα δημιουργίας του συ­στήματος.

«Το «SmartDiab» βασίζεται στην ανάπτυξη ενός κλειστού κυκλώματος γλυκαιμικού ελέγχου ή αλλιώς «τεχνητού» παγκρέατος», αναφέρει η κ. Μουγιακάκου.

Το πλέον πρωτοποριακό τμήμα του συ­στήματος έγκειται στο γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις καταγραφές συγκέ­ντρωσης γλυκόζης, τις διατροφικές συνή­θειες, την αθλητική δραστηριότητα, τη λη­φθείσα ινσουλίνη μεταφέρονται μέσω του τη­λεπικοινωνιακού δικτύου σε κεντρική μονάδα, στην οποία εκτιμάται η βέλτιστη δόση της εγχυόμενης ινσουλίνης.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης


Σχετικά άρθρα

Βγήκε ο ώμος σου; Μάθε πως αντιμετωπίζεται οριστικά
Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Partnering for Patients: Το 1ο Συνέδριο για την ασθενοκεντρική προσέγγιση και στρατηγική
Στις 28 Μαΐου 2021 από την Βoussias και το Health Daily
Μείωση έναρξης θεραπειών για ηπατίτιδα C κατά 60% το 2020 σε σχέση με το 2019
Σύμφωνα με τον Σπ. Μανωλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος