Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/10 η Γενική Συνέλευση Π.Φ.Σ.

4/10/2010
Δηλώθηκε η ομοψυχία των Φ.Σ. της χώρας και η ετοιμότητα για κινητοποιήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.). Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και στο πλαίσιο της Συνέλευσης συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

 

 

Η επίσημη ανακοίνωση του Π.Φ.Σ.:

 

"Προς τους Φ.Σ. της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. που συνήλθε εκτάκτως στις 2/10/2010 αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να κινηθεί ανάλογα με την εξέλιξη στο θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και ιδίως του ΟΠΑΔ, μετά την 1/11/2010, οπότε έχει εξαγγελθεί αναστολή επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

2. Να ζητήσει από όλους σας την ύψιστη αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι στις απειλές που δέχεται το φαρμακευτικό επάγγελμα.

3. Να είστε έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις κυλιόμενων διήμερων απεργιών, στην περίπτωση που απειληθούν ζωτικά και καίρια σημεία της ίδιας της ύπαρξης των φαρμακείων (π.χ. ποσοστό κέρδους, σταθερή Λ.Τ. φαρμάκων).

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Ο Π.Φ.Σ. παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σ΄όλους τους τομείς της επαγγελματικής μας ζωής που επηρεάζονται από το μνημόνιο, έχει πλήρη προετοιμασία επιχειρημάτων και έρχεται αντιμέτωπος με τον σκληρό προπαγανδιστικό μηχανισμό των περισσοτέρων media. Με τις πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο και τις συνεχείς επαφές με τους συναρμοδίους Υπουργούς δείχνουμε την πραγματικότητα που αφορά όχι μόνο τους φαρμακοποιούς αλλά και τους πολίτες.

Σας καλούμε να κινηθείτε άμεσα τοπικά στους Βουλευτές της περιφέρειάς σας και στα media με βάση το υλικό που σας έχουμε στείλει.

Κύρια θέση μας είναι να αποδειχθεί περίτρανα, ότι ο κλάδος μας έδωσε ήδη περισσότερο από κάθε άλλο την βοήθειά του να ξεπερασθεί η κρίση. Από εδώ και πέρα είναι εφικτή η απειλή να κλείσουν πολλά φαρμακεία και να προσφερθεί το επάγγελμα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ