Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ακατανόητες και τιμωρητικές οι αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους

11/2/2024 7:42:53 μμ
Η Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις και να ακολουθήσει ΕΔΕ για όσους εμπλέκονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) καταγγέλλει τον ΕΟΠΥΥ για ακατανόητα τιμωρητική συμπεριφορά συγκεκριμένων Διευθύνσεών του και έδωσε στη δημοσιότητα ένα «ιστορικό παραλογισμού», το οποίο αφορά τη συνταγογράφηση αναλώσιμων υλικών για τους ασθενείς με διαβήτη.


«Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι με αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες δεν αναρτώνται πουθενά, παρά γνωστοποιούνται μόνο με εσωτερική διανομή ή αυθαίρετα και για δικούς τους προσωπικούς λόγους, κάποιοι επιλέγουν να κρατούν τους ασφαλισμένους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 για 90 ημέρες ακάλυπτους, χωρίς τα αναγκαία για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση του διαβήτη τους αναλώσιμα, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα, την υγεία και τη ζωή τους», σημειώνουν οι ασθενείς.


Ζητούν δε να τους γνωστοποιηθούν οι πιθανές αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οποίες όρισαν τον περιοριστικό κανόνα των 90 ημερών, να τους υποδείξουν πού βρίσκεται το εδάφιο στο ΦΕΚ89 που ορίζει την απαγόρευση των 90 ημερών και πώς προέκυψε αυτή η τιμωρητική απόφαση για όσους νοσούν από διαβήτη αλλά και πώς τέθηκε η αναδρομική της ισχύς.


Επίσης ζητούν να διορθωθούν τα προβλήματα στη συνταγογράφηση, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου αλλά και να ακολουθήσει ΕΔΕ για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Διευθύνσεων Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πληροφορικής, που εμπλέκονται από την 1η Νοεμβρίου και έπειτα, στο «χάος» που έχει δημιουργηθεί, όπως το χαρακτηρίζουν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα
Έχουν εξυπηρετηθεί 294 χιλιάδες αιτήματα από τον Ιούνιο του 2025






Σχετικά άρθρα

Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη
ΦΥΚ: Αναβλήθηκε προσωρινά η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ
Γίνεται για 2η φορά και οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί
ΣΦΕΕ: Το νέο επενδυτικό clawback δεν αφορά όλον το κλάδο
Την απογοήτευσή του για το σχετικό ΦΕΚ εκφράζει ο Σύνδεσμος
Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2