Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ακατανόητες και τιμωρητικές οι αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους

11/2/2024 7:42:53 μμ
Η Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις και να ακολουθήσει ΕΔΕ για όσους εμπλέκονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) καταγγέλλει τον ΕΟΠΥΥ για ακατανόητα τιμωρητική συμπεριφορά συγκεκριμένων Διευθύνσεών του και έδωσε στη δημοσιότητα ένα «ιστορικό παραλογισμού», το οποίο αφορά τη συνταγογράφηση αναλώσιμων υλικών για τους ασθενείς με διαβήτη.


«Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι με αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες δεν αναρτώνται πουθενά, παρά γνωστοποιούνται μόνο με εσωτερική διανομή ή αυθαίρετα και για δικούς τους προσωπικούς λόγους, κάποιοι επιλέγουν να κρατούν τους ασφαλισμένους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 για 90 ημέρες ακάλυπτους, χωρίς τα αναγκαία για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση του διαβήτη τους αναλώσιμα, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα, την υγεία και τη ζωή τους», σημειώνουν οι ασθενείς.


Ζητούν δε να τους γνωστοποιηθούν οι πιθανές αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οποίες όρισαν τον περιοριστικό κανόνα των 90 ημερών, να τους υποδείξουν πού βρίσκεται το εδάφιο στο ΦΕΚ89 που ορίζει την απαγόρευση των 90 ημερών και πώς προέκυψε αυτή η τιμωρητική απόφαση για όσους νοσούν από διαβήτη αλλά και πώς τέθηκε η αναδρομική της ισχύς.


Επίσης ζητούν να διορθωθούν τα προβλήματα στη συνταγογράφηση, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου αλλά και να ακολουθήσει ΕΔΕ για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Διευθύνσεων Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πληροφορικής, που εμπλέκονται από την 1η Νοεμβρίου και έπειτα, στο «χάος» που έχει δημιουργηθεί, όπως το χαρακτηρίζουν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital


Σχετικά άρθρα

Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Stop σε clawback και rebate ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν
Τα γενόσημα συγκρατούν τη φαρμακευτική δαπάνη σε όλη την Ευρώπη
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven