Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Πώς προστατεύουμε τα μάτια μας από το μακιγιάζ;

14/2/2014 11:02:03 πμ
Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες στα προϊόντα μακιγιάζ και πώς πρέπει να μακιγιάρονται οι γυναίκες που φορούν φακούς επαφής;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η χρήση του μακιγιάζ αποτελεί για τις περισσότερες γυναίκες καθημερινή διαδικασία. Η πληθώρα δε των προϊόντων στην αγορά δίνουν άπειρες επιλογές στις ενδιαφερόμενες που έχουν τη δυνατότητα να βρουν εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στο προσωπικό τους γούστο, στην κατάσταση της υγείας και του δέρματός τους και στην οικονομική τους ευχέρεια.

 

Κρύβουν όμως κινδύνους τα καλλυντικά που οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνότατα;

Ανεπιθύμητες επιδράσεις στα μάτια δεν συμβαίνουν συχνά με τη χρήση προϊόντων μακιγιάζ και, αν συμβούν, δεν είναι σημαντικές. Αν η χρήση των προϊόντων γίνεται με προσοχή στην υγιεινή και σύμφωνα με ορισμένες απλές οδηγίες, τότε δεν έχουν τίποτα να φοβούνται οι γυναίκες που θέλουν να συνδυάσουν μακροχρόνια χρήση και μικρή παθολογία από τα μάτια. Ιδίως για τις γυναίκες που φορούν φακούς επαφής, υπάρχουν απλές συμβουλές για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών, μολύνσεων κτλ.

  • Καταρχάς οι οφθαλμίατροι συστήνουν τα προϊόντα μακιγιάζ να αντικαθίστανται όσο το δυνατόν συχνότερα, γι? αυτό καλό είναι να προτιμώνται οι συσκευασίες με μικρή ποσότητα προϊόντος. Τα περισσότερα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται στο μακιγιάζ έχουν σαν βάση λιπαρά, τα οποία στην καθημερινή τους χρήση εύκολα μπορεί να επιμολυνθούν από μικρόβια που ζουν φυσιολογικά στα χέρια ή στα μάτια, άρα όσο πιο γρήγορα αντικαθίστανται αυτές οι θήκες και οι συσκευασίες, τόσο πιο μικρή είναι η πιθανότητα να επιμολυνθούν και να μεταφέρουν μετά μόλυνση.

  • Επίσης, μια καλή συμβουλή είναι να μην ανταλλάζονται τα καλλυντικά με φίλες, συγγενείς κτλ., καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μεταδοθούν οφθαλμολογικές μολύνσεις από άτομο σε άτομο.

  • Πολύ σημαντικό επίσης είναι σε καινούρια προϊόντα που δεν έχουμε ξαναχρησιμοποιήσει, να προηγείται της κανονικής (καθημερινής) χρήσης μια δοκιμαστική περίοδος προσεκτικής χρήσης. Αυτό αποτελεί πρόληψη για τυχόν νέες αλλεργίες που μπορούν να φέρουν κάποια συστατικά προϊόντων στα μάτια ή στο ευαίσθητο δέρμα των βλεφάρων.
    Σημειωτέον, μια αλλεργική κατάσταση, όπως η αλλεργική επιπεφυκίτιδα, μπορεί να οφείλεται και στη βαφή των νυχιών (μανό), καθώς πολύ συχνά τα χέρια έρχονται στην περιοχή των ματιών.

  • Τέλος, σε γυναίκες που χρησιμοποιούν φακούς επαφής, η σωστή πρακτική για την αποφυγή μολύνσεων είναι:
    - Να τοποθετείται πρώτα ο φακός επαφής και μετά να εφαρμόζονται τα προϊόντα μακιγιάζ.
    - Αντίστοιχα, να αφαιρείται πρώτα ο φακός επαφής και μετά να ακολουθεί το ντεμακιγιάζ.

 

 

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με ηφαιστειακό νερό, νιασιναμίδη και γλυκερίνη






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής