Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΠΙΣ: Η μάσκα και η σωστή χρήση της συνεχίζει να αποτελεί το όπλο μας έναντι της COVID-19
Ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται, επισημαίνει ο Σύλλογος
Ιουλία Τσέτη: Πρόεδρος του πρώτου ΔΣ του Global Compact Network Hellas
Σημαντική διάκριση για την πρόεδρο και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
Θα ανέβουν οι τιμές των εμβολίων COVID-19 μετά την πανδημία;
Πάντως 204 leaders της υγείας και πολίτες ζητούν την άρση της πατέντας

Πληροφόρηση από τον Ε.Ο.Φ.

1/2/2007
Ο Ε.Ο.Φ. ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση προϊόντων συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία προμηθεύεται μέσω διαδικτύου ή από παραγγελίες μέσω διαφημίσεων των Μ.Μ.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Ο Ε.Ο.Φ. για ανίχνευση αναβολικών σε συμπληρώματα διατροφής

Ο Ε.Ο.Φ. ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση προϊόντων συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία προμηθεύεται μέσω διαδικτύου ή από παραγγελίες μέσω διαφημίσεων των Μ.Μ.Ε.

Σύμφωνα με έρευνα των γερμανικών αρχών σε συμπληρώματα διατροφής τα οποία διατίθενται ευρέως μέσω διαδικτύου ή από παραγγελίες μέσω διαφημίσεων των Μ.Μ.Ε., ανιχνεύθηκαν αναβολικά στεροειδή, τα οποία δεν αναφέρονται στην επισήμανση των προϊόντων αυτών. Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται για την αύξηση της μυϊκής μάζας και η ύπαρξη αναβολικών στεροειδών σε αυτά θέτει την υγεία του χρήστη σε σοβαρό κίνδυνο. Η χρήση τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε ηπατικές διαταραχές, διαταραχή του επιπέδου των ιόντων του οργανισμού, ακμή και επιθετικότητα. Στους άνδρες υπάρχει κίνδυνος ατροφίας των όρχεων και στειρότητας, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργία καρκίνου του προστάτη. Στις γυναίκες μπορεί να δημιουργήσουν εικόνα αρρενοποίησης. Στα παιδιά υπάρχει κίνδυνος πρόωρης οστεοποίησης των χόνδρων των οστών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ανάπτυξης.

Τα προϊόντα που διατίθενται μέσω του διαδικτύου ή από παραγγελίες μέσω διαφημίσεων των Μ.Μ.Ε. δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο ποιότητας από επίσημες κρατικές αρχές και ως εκ τούτου οι χρήστες των προϊόντων αυτών θέτουν δυνητικά την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο.


Οδηγίες Ε.Ο.Φ. για την ταινία γνησιότητας

Οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς σχετικά με τη χρήση της νέας ταινίας γνησιότητας των φαρμάκων εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Σύμφωνα με τις οδηγίες, «κατά την εκτέλεση της συνταγής ο φαρμακοποιός επικολλά στο φύλλο συνταγής το τμήμα Β της ταινίας (το τμήμα με τα 2 barcodes). Το τμήμα Α που αναγράφει κάθετα το μοναδικό σειριακό αριθμό παραμένει στη συσκευασία του φαρμάκου. Σε περίπτωση που το τμήμα Α αποκολληθεί από τη συσκευασία, τότε θα επικολλάται ξανά επί της συσκευασίας και όχι στο φύλλο συνταγής, σε περιοχή εκτός του υποστρώματος της ταινίας».Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνδυασμός σιδήρου σε υγρή μορφή, με βιταμίνες και μέταλλα για καλύτερη απορρόφηση και άμεση δράση
Ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται, επισημαίνει ο Σύλλογος


Σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την εκτέλεση και υποβολή συνταγών με εμβόλια
Τι γίνεται με αυτές των δικαιούχων ΕΚΑΑ και Λιμενικού
Φαρμακεία: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον τρόπο πληρωμής του 1 ευρώ για τα ραντεβού εμβολιασμών
Όλα όσα συζήτησε ο ΦΣΑ με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη
ΦΣΘ: «Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για τη διενέργεια εμβολιασμών κατά της COVID-19»
Ήδη το 20% των φαρμακείων διεθνώς αξιοποιούνται ως εμβολιαστικά κέντρα