Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πλαστό προϊόν "Tamiflu"

1/10/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

από τον Βασίλη Βενιζέλο
_____________________
Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Βουλγαρίας, διακινήθηκε στη Βουλγαρία πλαστό προϊόν του φαρμάκου Tamiflu caps 75mgx10 με αριθμό παρτίδας Β1117.

Το πλαστό προϊόν δεν περιέχει τη δραστική ουσία oseltamivir phosphate αλλά μόνο τα έκδοχα starch & lactose και η συσκευασία του περιέχει 8 καψάκια αντί των εγκεκριμένων 10.

Αν και σύμφωνα με την υπεύθυνη κυκλοφορίας του προϊόντος στη χώρα μας εταιρεία ROCHE, η ανωτέρω παρτίδα δεν έχει εισαχθεί και διακινηθεί στην Ελλάδα, εφιστάται η προσοχή φαρμακοποιών και καταναλωτών εάν έλθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρωμένο σχέδιο κατέθεσε ο ΠΦΣ στο υπουργείο Υγείας
Σε κοινό περίπτερο με τον ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ ενίσχυσαν τον διάλογο για το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου






Σχετικά άρθρα

Έρχονται νέες δράσεις πρόληψης στα φαρμακεία
Ολοκληρωμένο σχέδιο κατέθεσε ο ΠΦΣ στο υπουργείο Υγείας
Φαρμακοποιός στο Χαλάνδρι στα χέρια του ελληνικού FBI
Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων
Οι φαρμακοποιοί εκπαιδεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη
Καλούνται από το Health Hub να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα
Ποιοι θα συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΦΣ στις 28 Ιουνίου
Ανακοινώθηκαν οι 7 συνδυασμοί και οι 59 υποψήφιοι